Flickan hittades svårt undernärd och svag i en grop i gräset.
Flickan hittades svårt undernärd och svag i en grop i gräset.

Treåringen överlevde mirakulöst i den sibiriska vildmarken i över en vecka. Varken helikoptrar eller drönare kunde hitta henne, i stället var det hennes hund som nosade sig fram till den nödställda flickan.

Bulls
Karina Chikitova.

Det var förra året som Karina Chikitova från Sacha, en delrepublik i Ryssland, hittades svårt undernärd i ett hål i marken. Då hade hon överlevt elva dagar i vildmarken, rapporterar The Siberian Times.

Den lilla flickan hade följt med sin pappa på vandring i skogen den 29 juli, men gick vilse och hittade aldrig hem igen. Hon överlevde i skogen omgiven av vargar och björnar, genom att äta bär och dricka flodvatten i skogen. För att hålla värmen gömde hon sig i en nedsjunken grop i gräset, vilket gjorde det omöjligt för sökande helikoptrar att hitta henne. 

LÄS MER: Susan sprang vilse – överlevde på sin egen bröstmjölk

Familjen hade nästan gett upp hoppet efter nio dagar när flickans hund och familjens husdjur plötsligt dök upp i hembyn Olom. Hunden hade försvunnit tillsammans med Karina men eftersom bara hennes husdjur återvänt, trodde familjen och sökteamet att hon förmodligen var död.

– I det ögonblicket trodde vi att det var kört. Hunden hade åtminstone kunnat hålla henne varm i minusgraderna, säger Afanasiy Nikolayev, talesman för räddningstjänsten i Sacha.

Men hunden ledde i stället räddningsteamet genom de sibiriska skogarna fram till Karina, som vid det laget befann sig i ett kritiskt tillstånd. Hon var då kraftigt undernärd och hade blivit biten av många insekter och mygg.

LÄS MER: Systrarna överlevde två veckor i skogen – tack vare kakor och ostbågar

Flickan fick mat och vatten och fördes sedan direkt till sjukhus för vård.

– Hon vill inte prata om tiden i skogen, i alla fall inte än. Det enda hon sa var att hon åt bär och drack vatten från floden, säger Afanasiy Nikolayev.

UPPDATERAD VERSION. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur