Centralstationen i Köln.
Centralstationen i Köln.

Endast tre av 58 män som gripits misstänkta för sexövergreppen i Köln var nyanlända flyktingar. Det visar tyska polisens rapport, enligt The Independent.

Polisen i Köln har fått in mer än 1000 rapporter om stöld, sexuella övergrepp och våldtäkt under nyårsnatten, skriver The Independent. Enligt Kölns polischef Wolfgang Albers har vittnen sagt att männen i den större gruppen verkat ha "arabiskt eller nordafrikanskt ursprung".

►LÄS MER: Massövergrepp väcker tysk avsky

Massövergreppen har gett upphov till rasande protester mot flyktingar runtom i Tyskland – men även en stramare flyktingpolitik. Efter att gång på gång ha upprepat "vi klarar det här" har händelserna i Köln fått Merkel att byta taktik. Hon har bland annat lagt fram förslaget att ändra lagstiftningen så att det blir möjligt att snabbare utvisa asylsökande som begår brott och personer som vistas illegalt i landet.

►LÄS MER: Högerextrema plundrade affärer – i protest mot flyktingar 

Nu visar tyska polisens rapporter att majoriteten av de män som gripits för sexövergreppen inte är nyanlända flyktingar, uppger Independent. Tre av de 58 personer som har gripits har nyligen kommit till Tyskland – två syrier och en irakier. Majoriteten av de misstänkta var algerier, tunisier eller av marockanskt ursprung och tre personer var tyska medborgare, enligt åklagaren Ulrich Bremer.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott