Gruppspelet har både bjudit på Counter strike-godis och bittra smaker. Här är mina favoritögonblick från gruppspelet i Dreamhack masters.

Topp 3 wins

JW chashar in

Fnatics Jesper ”JW” Wecksell är ökänd för sina skills med hagelbössor. Inte minst på Cobblestone. Här bevisar han än en gång varför. Visserligen är det mot ett Immortals i en eco-runda. Men kyligheten är utom denna värld och aimet on point.

Lekr0

Är CZ den nya AK47? För Jonas ”Lekr0” Olofsson verkar det i alla fall inte spela någon roll vilken av dem han har i handen. Lekr0 har gång på gång visat sina färdigheter med pickorna och den här gången var det EnVyUs som fick smaka.

LÄS MER: Stor besvikelse i Faze efter tunga förlusten mot Gambit

Spelet hinner inte med drakens reflexer

Vad i hela fridens namn hände där! Även om man tittar på den här näst intill omöjliga en mot två-clutchen i slow motion är det omöjligt att se hur Ninjas in Pyjamas-stjärnan William ”draken” Sundin lyckas sätta det andra skottet. Att dessutom lyckas desarmera bomben och tillräkna NiP rundan är inget mindre än en bragd.

Topp tre fails

f0rest kämpar med stegen

Rundan är egentligen redan förlorad. Ninjas in Pyjamas-veteranen Patrik ”f0rest” Lindberg är på jakt efter en härlig exitfrag för att kanske sno åt sig en AK47:a. Där för att sätta käppar i hjulet för honom är en stege. Som vägrar släppa taget om honom. Om han hade hunnit ta en bättre vinkel hade det här utan tvekan kunnat vara en lyckad manöver. Så blev det inte nu.

LÄS MER: Fredrik ”Rez” Sterner: NiP har blivit mycket aggressivare

E, E, E, E, E…

Det här var plågsamt att se. Man kan riktigt höra ljudet av en hamrande e-tangent på ett lysande mekaniskt tangentbord. Om Ninjas in Pyjamas-nykomling bara hade fått upp AWP:n på första försöket så hade det kunnat vara potentiellt mirakel på gång. I stället blev det en klassisk fail.

seized får pistolpanik

Vad händer Denis ”seized” Kostin? Och vad gör Andreas ”Xyp9x” Højsleth? Alla som spelar Counter strike har varit där. Man gömmer sig med en USP i handen och det man föreställt sig i huvudet ska vara så lätt blir i stället ett haveri. Det är bara skönt att se att detta även kan hända proffsen. Här blir det extra komiskt eftersom Xyp9x vägrar byta från kniven och allt blir bara kaos. Plus i kanten för att seized till slut ändå får med sig en kniv-kill.

LÄS MER: Robban efter stjärnvärvningarna: ”Superlag är bara ett namn”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset