Joanna Nordahl
”Lune” är ett musikprojekt av före detta thaiboxaren och dansaren Linnéa Martinsson, som i våras släppte sitt första album ”Music & Sports”.
– Jag gör vad jag känner för, och låter det gå som en röd tråd genom musiken. Lune ser allt och är ett med naturen, förklarar hon. 
 
Hur skulle du beskriva ”Lune”?
– Det är ett musikprojekt, för mig och mina vänner. Jag är någon form utav boss, eller kärna, och sen jobbar jag med grymma människor som gör sådant som inte jag kan. Tillsammans blir vi olika kombinationer hela tiden, men med ett gemensamt mål om att ständigt utvecklas. Ibland är jag den enda i bandet, och vissa gånger är vi asabasamånga.

Gör det att publiken aldrig riktigt vet vad de kommer att få höra?

– Det känns okej om någon blir besviken, det viktigaste är att vara i nuet tillsammans. Jag tränar thaiboxning, hänger med ett konstgäng och dansar med klubbkids – när alla olika människor är tillsammans, det är då det är som bäst. Jag ser inga barriärer. Det är dem vi ska bryta ner, förinta och mörda. Kanske är bredden en möjlighet för folk att chilla och hänga ihop.
 
Hur ser ”Lune” ut om tio år?
– Jag blir aldrig klar med dans och musik, utan måste hela tiden forska vidare. Jag tror att den mentaliteten hos mig kommer från min sportbakgrund, inom thaiboxning kan du inte sluta träna bara för att du har nått en viss nivå. Sen måste man alltid vara sugen på att fortsätta, och tack vare Lune kommer jag alltid stimuleras. Lune är det bästa sättet att göra allting jag gillar, kombinerat i ett. Att nischa sig för smalt är nog farligt, då tror jag att man lätt tröttnar.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset