Martin "Rekkles" Larsson och Petter "Hjarnan" Freyschuss är de svenska spelarna i League of legends Worlds.
Martin "Rekkles" Larsson och Petter "Hjarnan" Freyschuss är de svenska spelarna i League of legends Worlds.

Oktober-kylan gör sig påmind. Men i League of legends hettar det till rejält när Worlds drar igång på allvar. Här är tre anledningar till varför du måste kolla in världens hetaste esport-turnering.

1. Spelet är globalt – och jämnare än någonsin

League of Legends är närmast unikt i att det spelas överallt. Från Sydkorea till Brasilien spelas det på en hög nivå. Bara en gång om året vi får chansen att se jättarna från de olika regionerna gå upp emot varandra – i Worlds. De olika spelstilarna, där exempelvis Kina spelat mycket aggressivt och satsat på snabba matcher medan Koreanerna tar det säkra före det osäkra, bäddar för spännande och sevärda möten.

De senaste fem åren har worlds vunnits av koreanska lag, men i år är det jämnare än någonsin. För första gången håller många ett icke-koreanskt lag, kinesiska RNG, som favoriter. Rivaliteten mellan Kina och Sydkorea kommer att vara en fröjd att följa.

LÄS MER: Uppgifter: Astralis ett av franchise-lagen i EU LCS

2. Heta svenskar spelar huvudroller

Svenska stjärnor har stor betydelse för alla europeiska lag som kvalat in. Efter att under lång tid stått i skuggan av Luka ”Perkz” Perković  och Marcin ”Jankos” Jankowski har Petter ”Hjarnan” Freyschuss under ”play-in”-stadiet visat sig vara en nyckelspelare för G2 och flera gånger varit den som säkrat segern för sitt lag.

I Fnatic har Rekkles gått från lovande talang, till superstjärna, till bänkad och nu till en position där han har väldigt mycket att bevisa. Jag har tidigare hävdad att Martin ”Rekkles” Larsson är den bästa europé att någonsin spela spelet och jag hoppas verkligen han kommer ge mig rätt. Med Rasmus ”Caps” Winther i midlane, som kommer att ta den mesta av motståndarnas uppmärksamhet, har han alla förutsättningar att lyckas.

Och vem kan glömma profilen Jakob ”Yamatocannon” Mebdi, som ska försöka lotsa nederlagstippade Vitality genom dödens grupp?

Så följer du Worlds

Sändningarna från Worlds går att hitta på Riot games officiella Twitch-kanal.

LÄS MER: Testa dig själv: Vilken moba-personlighet är du?

3. Inramning är den bästa någonsin.

Worlds pågår under en längre tid än fotbolls-VM, och det är väldigt viktigt för att ge lagen de bästa förutsättningarna. Medan andra turneringar hafsas igenom på en helg kommer det gå en vecka mellan semifinal och final. Att Worlds spelas i Sydkorea kanske oroar oss svenskar när det gäller tidszonerna – men turneringen spelas på perfekta tittartider för oss.

Hur Riot lyckas rama in matcherna är helt unikt, och det första exemplet på hur ambitiösa de är var årets officiella worlds-låt, Rise. Nerdchills är bara förnamnet!

Att det är världens bästa kommentatorer, alla kategorier, som också tonsätter matcherna höjer upplevelsen ytterligare. Jag har arbetat med flera av dem och sett hur det ser ut bakom kulisserna. Tyvärr, CS-fans, det är skillnad på att ha kommenteringen som heltidsjobb året om och att kommentera på frilansbasis utan en organisation med helhetssyn.

LÄS MER: Nu har moba-genren fått sitt eget battle royale-spel

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset