Alla de här flickorna blev portade från balen. Bilden till höger visar en av lärarnas klänning.
Alla de här flickorna blev portade från balen. Bilden till höger visar en av lärarnas klänning.

30-tal elever fick vända i dörren, trots att lärarinnan hade ungefär samma längd på kjolen.

Balen i en skola i Stansbury, Utah, skulle få sin största uppslutning någonsin. Men i slutändan blev det den minsta balen i skolans historia. Anledningen: Fler än 30 elever portades på grund av för korta kjolar.

Nu protesterar mammorna till de flickor som blev drabbade genom att lägga ut bilder på döttrarnas kjolar på Facebook. Alla räcker ungefär till knäet eller några centimeter ovanför. "Bara ett par av sju i min sons grupp fick komma in. De andra hade ingenstans att ta vägen.", skriver en mamma. 

Flera av de portade flickorna kom till skolan i sina balklänningar på måndagen för att protestera mot klädkoden som portat dem från terminens höjdpunkt. 

Skolans rektor har i veckan tvingats be om ursäkt i varje enskilt klassrum på skolan, för att klädkoden varit "för vag". 

"Även om vi vill ha ett visst mått av anständighet och rimlighet var det aldrig meningen att folk skulle lämna balen förtvivlade och förvirrade och frustrerade", sa rektorn i ett uttalande på måndagen.

Enligt skolbalens klädkod ska klänningarna ska räcka till knäet eller längre. Men den personal som skulle fungera som förkläden på skolbalen har valt att göra en mycket strikt tolkning av reglerna.

Nu planerar skolan att hålla en ersättningsbal och att göra ändringar i klädkoden.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset