Nu väljer flera hundägare att checka in på hotell över nyår.
Nu väljer flera hundägare att checka in på hotell över nyår.

För många hundar och hundägare är nyårsnatten en mardröm. Inför årets tolvslag har därför över 300 hundägare valt att checka in sina husdjur på hotell. 

På måndag kommer 308 hundar och sex katter att fira nyårsafton på Clarion Hotel Arlanda utanför Stockholm, skriver Uppsala Nya Tidning.

I området kring flygplatsen är det nämligen förbjudet med smällare och fyrverkerier – och därför är nyårsnatten tyst, stilla och perfekt för hundar som är rädda för oljuden.

LÄS MER: Hundpsykologen: så skyddar du din hund under nyårsfyrverkerierna 

Vid ankomst kommer hundägarna att få en doggy bag med bland annat tuggben och bajspåsar. Det finns även en snitslad motionsrunda runt Holmsjön som ligger i närheten – däremot är hundarna inte välkomna till restaurangen. Ifall familjen vill äta nyårsmiddagen tillsammans med sitt djur får man nöja sig med room service.

Först med konceptet

Enligt Pernilla Johansson, VD på Clarion Hotel Arlanda, var hotellet först i landet med konceptet som de valt att kalla “Happy dog”.

–  Det började med att en man och hans hund tog in på hotellet över nyår 2012. Då insåg vi att det var en bra idé att bjuda in hundägare som kan bo här med sina skotträdda husdjur, berättar hon för Uppsala Nya Tidning, och säger att det även finns separata våningar som är avsedda för gäster utan husdjur.

LÄS MER: Beskedet: Sista nyåret med raketer – förbjuds nästa år

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset