Finlandskryssningen blev en mardröm.
Finlandskryssningen blev en mardröm.

Finlandskryssningen blev en mardröm för kvinnan. En 35-årig man slog henne, tog ett stryptag kring hennes hals och våldtog henne. Dessutom drog han henne i håret och bet henne i handen, enligt åtalet. Delar av övergreppen ska ha fångats av en övervakningskamera.

Det var i slutet av förra året som ett sällskap åkte på kryssning med en färja till Åbo i Finland. I sällskapet fanns en kvinna och en 35-årig man.

– Kvinnan och den här mannen kände varandra sedan tidigare. Men jag vill inte säga så mycket mer på grund av sekretessen och av hänsyn till kvinnan, säger åklagare Christina Voigt.

Men kryssningen blev en mardröm för kvinnan. I en hytt ska 35-åringen ha knuffat ner kvinnan på sängen, tagit stryptag på henne och utdelat flera slag mot hennes ansikte och kropp. Därefter ska han ha dragit ner henne byxor och våldtagit henne, enligt åtalet.

Förutom våldtäktsrubriceringen har mannen även åtalats för misshandel. Han ska ha dragit henne i håret, sparkat mot hennes ben och dessutom bitit henne i handen, enligt åtalet.

LÄS MER: Nio länder terrorövar på Finlandsfärja

Bland åklagarens bevisning finns övervakningsfilm från färjan.

– Man ser delar av misshandeln på övervakningsfilmen, säger Christina Voigt.

35-åringen greps efter att sällskapet hade lämnat färjan.

Rättegången ska starta under måndagen, och om vilket straff åklagaren ska yrka på säger hon:

– Minimistraffet för våldtäkt är två års fängelse.

Men 35-åringen nekar till brott.

– Han har inte våldtagit målsäganden som det påstås. Han har tagit del av den bevisning som åklagaren har åberopat, och han menar att bevisningen stödjer hans berättelse – att han inte har våldtagit henne, säger advokat Klas Bjuremark, som försvarar mannen.

LÄS MER: Flera barn misstänks ha blivit utsatta via vårdapp

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset