Kvinnan anmälde att hon våldtagits under en kryssning på Östersjön, och nu har en 38-årig man dömts. Arkivbild.
Kvinnan anmälde att hon våldtagits under en kryssning på Östersjön, och nu har en 38-årig man dömts. Arkivbild.

Kvinnan anmälde att hon våldtagits och misshandlades under en kryssning. Hon släpades i håret längst golvet och blev biten i handen. Nu har en 38-årig man dömts till fängelse för brotten.

Kryssningen till Åbo i Finland i slutet av förra året blev en mardröm för kvinnan, vilket Metro tidigare har rapporterat om.

En 38-årig man och kvinnan ska ha haft en relation, och reste med ett sällskap.

Tidigt på morgonen fångade en övervakningskamera hur mannen utdelade sparkar mot kvinnan, och släpade henne i håret längs golvet till en hytt.

En kort stund senare kallades ordningsvakter till hytten på grund av klagomål från grannar. Mannen sattes i förvar och greps senare av polis efter att färjan hade kommit tillbaka till Stockholm.

LÄS MER: Man gripen misstänkt för våldtäkt på färja

I rätten har kvinnan berättat att mannen blev arg efter att hon hade hälsat på en kille i ett rökrum. Åter i hytten tog han strupgrepp på henne, slog henne flera gånger och våldtog henne. Hon lyckades därefter fly från hytten och den fortsatta misshandeln fångades då av övervakningskameran.

Rätten anser att kvinnan är trovärdig och att hennes uppgifter är tillförlitliga. Dessutom stöds hennes berättelse av annan bevisning, bland annat övervakningsfilm och rättsintyg. ”Vidare framgår av rättsintyget att NN på vänster handrygg, mellan tumme och pekfinger, uppvisat ett blåmärke som har ett utseende som kan överensstämma med målsägandens uppgift att det skulle ha förekommit ett bett”, skriver rätten.

Mannen döms för våldtäkt, misshandel och ringa narkotikabrott. ”Våldtäkten har dessutom skett genom våld och tingsrätten finner särskilt struptaget vara allvarligt”, finns att läsa i domen.

LÄS MER: Misstänkt våldtäkt på färja

Straffet blir fängelse i två och ett halvt år. Mannen ska dessutom betala skadestånd till kvinnan om 125 000 kronor.

Mannen erkände delar av misshandel – att han sparkat henne och dragit henne i håret ”Detta berodde på att han druckit för mycket alkohol och att han var svartsjuk”. Han nekade dock till våldtäkt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset