Efter att minst 37 kvinnor som har använt appen Natural Cycles blivit gravida anmäls appen nu till Läkemedelsverket.

Appen, som används för att veta när de så kallade ”säkra perioderna” i menstruationscykeln infinner sig, är inte ett helt säkert preventivmedel. Nu har Södersjukhuset i Stockholm konstaterat minst 37 fall där kvinnor som använt appen blivit oönskat gravida, rapporterar SVT.

LÄS MER: 5 saker alla borde veta om p-piller

Genom att knappa in data om bland annat sin kroppstemperatur ska appen kunna pricka in dagar när det är ”säkert” att ha sex. Barnmorskan, Carina Montin, berättar nu att Södersjukhuset har anmält appen till Läkemedelsverket.

– Det är en ny metod och vi ser ett antal oönskade graviditeter, därför anmäler vi nu detta till Läkemedelsverket, berättar Carina Montin för Nyhetsbyrån Siren.

LÄS MER: Dags att sluta vänta på det manliga p-pillret: p-gelen är snart här

Appen är ett godkänt preventivmedel och har blivit populär bland unga kvinnor som inte önskar hormonbehandling. Den klassas som en medicinteknisk produkt och marknadsförs som ”fri från biverkningar”.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset