Det sägs att frukosten är dagens viktigaste måltid. Det håller säkert inte alla med om, men det bästa med frukost är att den kan komma i så många olika varianter. Här är några tips för den som älskar frukostmat.

MJ’s
Mäster Johansgatan 13
För den som vill unna sig en lyxig frukost en vardag eller på helgen är MJ’s helt rätt plats att vända sig till. Frukosten har det mesta man vill ha och restaurangen är som att sitta på torg i en varm stad. Det kan vara rätt fullt på helgerna, så ring in och boka!

Jord
Falsterbogatan 1
Jord öppnade för ett par veckor sedan och deras koncept är frukost och fika hela dagen. Allt på menyn är veganskt och de har en liten butik med fokus på jordnära och småskaliga producenter. Hummusskålar, kardemummascones och gröt i olika varianter finns på menyn, plus att hundar är välkomna.

Uggla Kaffebar
Sankt Knuts torg 16
Uggla har sedan några år tillbaka hunnit bli en klassiker på Sankt Knuts torg. Här kan man äta frukost i olika storlekar, smörgåsar med olika pålägg och lyxgröt. Man kan också dricka snutkaffe som smakar bäst utan mjölk (men ingen skäller på dig om du vill ha en skvätt i).

Café Dornonville
Stora Nygatan 42
Café Dornoville är rosa, mjukt och varmt. De har öppet 8-20 på vardagar (11-17 på lördagar och 11-15 på söndagar) och serverar frukost hela dagen så att du, oavsett när du vaknar, kan äta morgonmat.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om frukost helgtips