Kallbadhus –  en tradition som många verkar uppskatta.
Kallbadhus – en tradition som många verkar uppskatta.

Nu är det bara en dryg vecka kvar av 2017 och många går på ledighet för att fira jul och att det nya året börjar. Här kommer några tips på hur du kan njuta av årets sista vecka.

Teknikens och Sjöfartens hus

Malmöhusvägen 6

Att gå på Teknikens och Sjöfartens hus är egentligen den mest rimliga jullovsaktivitet i Malmö, även för vuxna. Där finns en rad olika utställningar och ett experimentarium där man kan leka fritt och samtidigt lära sig saker.

Ribersborgs kallbadhus

Limhamnsvägen, Brygga 1, 217 59 Malmö

Att bada in det nya året är en tradition som många verkar uppskatta och kan göra det lite trångt på kallis. Ändå tycker jag att kallbadet är det bästa sättet att lägga ett år bakom sig och kliva in i ett nytt. För den som inte älskar kalla dopp funkar vanligt badhus lika bra.

LÄS MER: Här är bästa shoppingen i Malmö

Konstrunda

För den som vill ut på på lite sightseeing i Malmö kan man ge sig och försöka hitta några av de mer än 300 offentliga konstverk som finns runt i staden. Gör en egen konstrunda och till din hjälp kan du använda Skriften Konståret är en redogörelse för vad som har hänt under året. Så ut och catch’em all!

Köpenhamn

Dantes Plads 7, 1556 København V

En annan tradition som många uppskattar är att åka över till Köpenhamn under mellandagarna för att ha lite extra hygge. Åk över och gå på Glyptotek, ät ett smørrebrød, sätt dig på en bodega eller bara promenera runt.

LÄS MER: Här är Malmös bästa pizza

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om helgtips Malmö