En 44-årig kvinna från Amesbury, England har omkommit efter att ha förgiftats av nervgiftet Novitjok. Polisen utreder nu händelsen som mord.

Den 30 juni förgiftades en 44-årig kvinna och hennes 45-åriga man av nervgiftet Novitjok. Paret från Amesbury, England har vårdats på sjukhus sedan händelsen, och under söndagskvällen kom beskedet att kvinnan har avlidit, rapporterar internationella medier.

– Detta är chockerande och tragiska nyheter. Dawn efterlämnar sin familj, inkluderande tre barn, och våra tankar och böner går till dem under den här svåra tiden, säger utredningsledare Neil Basu till Sky news.

Polisen utreder nu händelsen som mord.

– Dessa hemska nyheter har bara stärkt oss i vår föresats att identifiera och gripa den person eller personer som är ansvariga för vad jag bara kan beskriva som en upprörande, hänsynslös och barbarisk handling.

LÄS MER: Mordförsök mot rysk dubbelagent i England – utsattes för nervgift

May: ”Bestört och chockad”

Storbritanniens premiärminister Theresa May beklagar dödsfallet på sin Twitter:

”Jag är bestört och chockad över Dawn Sturgesss död, och mina tankar och kondoleanser går till hennes familj och hennes närstående. Polis och underrättelsetjänsten arbetar för att snabbt slå fast fakta om händelsen, som nu utreds som mord”, skriver hon.

Kvinnans 45-åriga man vårdas fortfarande för sina skador. Hans tillstånd är alltjämt kritiskt.

Novitjok är samma typ av nervgift som användes när agenten Sergej Skripal och hans dotter förgiftades i mars tidigare i år. Storbritannien har tidigare pekat ut Ryssland som ansvarigt för den attacken, men Ryssland har hela tiden hävdat sin oskuld.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset