Efter den virala succén med videon som listar sexistiska kommentarer som kvinnor får höra, har nu en ny video dykt upp som istället listar saker som män får höra under en livstid.

För snart två veckor sedan släppte Huffington Post en video där de listar 48 kommentarer som kvinnor utsätts för under en livstid. Videon blev snabbt en viral succé med många hyllningar i sociala medier och flera hundratusen visningar på Youtube.

Nu har Huffington Post valt att ge ut ytterligare en video som till skillnad från sin föregångare listar 48 kommentarer som män får höra under en livstid.

►LÄS MER: 48 sexistiska saker som kvinnor tvingas höra – men män slipper

”Pojkar gråter inte”, ”Slog en flicka dig?”, ”Var inte en mes”, ”Mannen, är du fortfarande oskuld?” och ”Av dig och din pojkvän, vem är mannen i förhållandet” är några av de kommentarer som män får höra.

Exemplen belyser kommentarer som män får höra av både män och kvinnor och anspelar till största del på att trycka ner en man som i betraktarens ögon inte anses manlig nog enligt de normer som råder om manlighet.

Videon har likt den förra redan blivit hyllad på sociala medier, bland annat på Facebook, där flera män och kvinnor hyllar den och ämnet det berör.

►LÄS MER: Så här har mäns utseende förändrats genom åren

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset