Mannen ska ha smugglat in totalt 23 000 liter sprit vid minst 276 olika resor till Danmark och Tyskland.
Mannen ska ha smugglat in totalt 23 000 liter sprit vid minst 276 olika resor till Danmark och Tyskland.

En 49-årig mans privat alkoholförsäljning av smuggelsprit var så omfattande att den påverkade Systembolagets försäljningssiffror i Landskrona. Nu döms mannen till fängelse i tre år och sex månader, rapporterar Lokaltidningen.

Den 49-årige mannen greps första gången 2013 efter att polisen gjort ett tillslag mot två garage i Landskrona, skriver Lokaltidningen. I garagen hittades stora mängder smuggelsprit som beslagtogs av polisen.

49-åringen hölls häktad i en månad men sattes sedan på fri fot – då lämnade han landet och en europeisk arresteringsorder utfärdades. Mannen greps i Bosnien den 3 mars i år och utlämnades sedan till Sverige.

LÄS MER: Pappan smugglade 870 liter öl –­ till sin dotters fest

Enligt åklagaren har mannen smugglat, eller fått andra att smuggla åt honom, totalt 23 000 liter sprit vid minst 276 olika smuggelresor till Danmark och Tyskland. Brotten ska ha ägt rum mellan april 2011 och maj 2013. Enligt polisen påverkade den massiva spritlangningen Systembolagets försäljningssiffror i Landskrona.

Medan 49-åringen var på fri fot dömdes andra personer för brott som kopplades till försäljningen av den insmugglade spriten. På tisdagen dömdes även 49-åringen.

Han ska betala drygt en miljon kronor till staten för utebliven alkoholskatt och döms till fängelse i tre år och sex månader för grov smuggling och olovlig försäljning av alkohol.

Mannen nekar till brotten och hävdar att spriten förts in i Sverige för privat bruk.

LÄS MER: Spritsmugglare greps – sms:ade: “Älskling, nu åker jag i fängelse igen”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset