Drakens inhopp i Ninjas in Pyjamas, Ence framgångar och LoL-profilens oväntade inhopp. Här är detaljerna under Blast Pro Series São Paulo du bör hålla koll på.

Ninjorna och draken

William ”Draken” Sundins tillfälliga återtåg till Ninjas in Pyjamas är minst sagt intressant. Kanske är det inte ett inhopp? Kanske är det här bara ett sätt för Ninjas in Pyjamas att se om de problem som uppenbarligen fanns där vid förra försöket fortfarande finns kvar? Om Ninjas in Pyjamas bjuder på magi är känslan att det inte kommer dröja länge innan draken har hittat sitt nya hem.

Lol, Sjokz i CS:GO?

En av esportens mest uppskattade och talangfulla programledare, League of legends-profilen Eefje ”Sjokz” Depoortere, tar plats vid desken. Hon är känd för sin vassa tunga i LEC och förhoppningsvis kommer hon att leverera en och annan diss även under Blast Pro Series São Paulo. Samtidigt får vi se Alex ”Machine” Richardson i kommentatorsbåset igen.

LÄS MER: HeatoN: Svensk CS är förmodligen sämre än någonsin på elitnivå

Formatet som kan fälla Astralis

Inget lag kan i dag vinna en BO3 mot Astralis. Vilken tur då att Blast Pro Series insisterar på att köra vidare med sitt omtvistade round robin-format. Är det något som möjligtvis kan fälla den danska dominanten så är det just att gå upp mot deras tuffaste motståndare i uppradade BO1-matcher. Det såg vi prov på i BPS Köpenhamn där Astralis föll mot både Na’Vi och Ninjas in Pyjamas och därmed missade final. Vi blundar för vad som sedan hände i Lissabon.

LÄS MER: Få koll på esportveckan som gått med ett nytt avsnitt av Update

En finländsk formtopp

Trots att Astralis som väntat tog årets första majortitel så var de inte majorns stora vinnare. Det var i stället lagen Ence som efterlängtat satte finsk CS:GO på kartan med att från minor-turneringen ta sig till en skrällartad andraplats. Laget har under en lång tid haft en uppåtpekande kurva och nu är frågan om de kommer lyckas hålla i den nya höjden. Här får de mäta sig med fem av topplagen från topp tio på världsrankningen. Resultatet blir spännande att se.

Brasilianskt läktarbrööl

Turneringen spelas i Brasilien. Mibr är på hemmaplan. Publikmässigt är det här redan på förhand en given succé. Kanske är det vad Gabriel ”Fallen” Toledo och hans mannar behöver för att prestera på topp igen.

LÄS MER: AUG blir dyrare och 3 andra viktiga ändringar i nya CS:GO-patchen


Annons:

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset