De är alla proffs i sina respektive spel. Men i bland kan något så enkelt som ett handslag sätta dem ur balans. Ta fram skämskudden och njut.

MISSA INTE: Se alla avsnitt av Esport-tv här!

Höger, nej, vänster, eller nej, höger

Australiske tidigare Counter strike-spelaren Chad ”SPUNJ” Burchill, som aldrig lyckades nå riktigt till toppen i CS når i alla fall toppen av märkliga handslag. Kanske var det här bara ett sätt att psyka motståndarna i Team Immunity inför finalen i ACLPro Sydney år 2015? I så fall var det ett genialt drag då Renegades med lätthet tog hem förstaplatsen i turneringen.

Handshake denied!

Ett obekvämt handslag är ändå ett handslag. Ännu värre hade väl varit om man försöker skaka hand med någon som totalt ignorerar ens fina gest? Eller vad säger Peter ”ptr” Gurney? Efter en intervju under ESL One Katowice initierar CLG-stjärnan ett artigt handslag, men får nobben av Leigh ”Deman” Smith… Så sårad!

 Handshake denied vol. 2!

Som en hyllning (läs hån) mot Peter ”ptr” Gurney återskapade dessutom Cloud9-spelaren Sean ”[email protected]” Gares samma situation i en annan intervju.

LÄS MER: Otroliga vändningen i Worlds – Fnatic vidare till slutspel

Esport på bästa sändningstid

Det är inte varje dag som esport blir en nationell angelägenhet i USA. Så det är förstås stort när komikern och programledaren Jimmy Fallon lyfter upp detta som är så viktigt för oss… Oturligt nog är det kanske inte den mest smickrande av bilder när Overwatch-spelaren Brandon ”Seagull” Larned slår till med en av de mest märkliga handskakningarna världen har skådat.

Varför göra det lätt när det kan vara svårt

Det här handslaget från det svenska Counter strike-proffset Freddy ”KRiMZ” Johansson under ECWC får atomklyvning att verka okomplicerat i jämförelse. Att situationen pågår plågsamt länge gör inte det hela bättre. För en person som gjort karriär delvis genom fenomenal handkordination måste det här ändå ses som ett underbetyg.

Vilken IdrA miss (dålig ordlek)

Okej, det här är inget handslag. Men nära nog. Starcraft 2-spelaren Greg ”IdrA” Fields verkar inte riktigt hänga med i samtalet och när Daniel ”Artosis” Stemkoski illustrerar sin utläggning med en ironisk high five blir det bara… skämmigt.

LÄS MER: Gamerz-laget splittrades – skrev aldrig på proffskontraktet

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset