Trump har sagt emot sig själv flertalet gånger.
Trump har sagt emot sig själv flertalet gånger.

USA attackerade Syrien på order av Donald Trump under natten till fredag, svensk tid. 2013 skrev han på Twitter att det vore ett misstag av den dåvarande presidenten Barack Obama att attackera Syrien utan kongressens godkännande.

”The President must get Congressional approval before attacking Syria – big mistake if he does not”. Så skrev Trump på Twitter i augusti 2013. Nu har Trump genomfört en attack mot Syrien själv.

Här är ytterligare fem gånger som han har sagt emot sig själv:

Trump om gemenskap på segertalet:

Nu är det dags för vårt land att läka såren och komma samman. Till alla republikaner, demokrater och oberoende i vårt land vill jag säga att det är dags för oss att åter bli ett enat folk. 

Trump om gemenskap för en knapp månad sedan:
Vår svage och ineffektive ledare Paul Ryan hade ett dåligt konferenssamtal där hans deltagare blev rasande över hans illojalitet. (11/10 -16)

►LÄS MER: Det här vill Donald Trump göra som president

Trump om Hillary Clinton på segertalet:
Hillary har arbetat väldigt hårt och länge, och vi är skyldiga henne enormt mycket tacksamhet för hennes insatser för landet.

För mindre än en månad sedan:
I trettio år har du haft möjlighet att hjälpa. Du pratar, men du får ingenting gjort, Hillary! (20/10 -16)

►LÄS MER: Ja, Trump vann. Men alla historier som spridits är inte sanna.

Trump om krigsveteraner på vinnartalet:
Vi har äntligen börjat ta hand om våra fantastiska krigsveteraner som har varit så lojala och jag har lärt känna så många under de senaste 18 månaderna. (9/11 -16)

Trump om krigsfången John McCain för ett år sedan:
Jag gillar inte personer som blir fångar. (19/7 -15)

Trump om relationer med andra länder i vinnartalet:
Vi kommer att komma överens med andra nationer som vill komma överens med oss. Vi kommer ha väldigt bra relationer. Vi förväntar oss att ha väldigt väldigt bra relationer.

Trump om mexikaner förra året:
När Mexico skickar över sitt folk skickar de inte över sitt bästa folk. Det gör de inte. Det gör de inte. De skickar över personer med mycket problem, och de drar med sig problemen till oss. De tar med sig droger. De tar med sig brott. De är våldtäktsmän. Och några, antar jag, är bra personer. (8/7-15)

Trump om sitt eget parti:
Vårt samarbete med det republikanska partiet var så viktigt för framgångarna och för vad vi har gjort, så jag måste säga att jag har fått möjligheten att lära känna en del fantastiska människor. (9/11 -16)

Trump för mindre än en månad sedan:
Illojala republikaner är mycket värre än Crooked Hillary. De försöker komma åt dig från alla håll. De vet inte hur man vinner — jag ska lära dem! (11/10 -16)

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset