Det är inte alla som har ett landställe eller årets veckopengar sparade i bakfickan, men det är ingen ursäkt för att deppa hemma i sommar. Här är fem tips på aktiviteter att göra – helt gratis.

Göteborgs Kulturkalas

Var: runt om i Göteborg
När: 16 – 20 augusti
Ålder: alla åldrar

I augusti blir Göteborg till en fest, när staden öppnar upp med konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, litteratur och film – helt gratis. Världsartister och lokala band blandat med massvis av aktiviteter gör Kulturkalaset till en av Nordens största kulturfestivaler. Programmet för årets Kulturkalas släpps på deras hemsida runt midsommar och en programtidning delas ut tillsammans med Metro från två veckor innan Kulturkalaset börjat.

Ungdomskvällar, familjekvällar squaredans och schackkvällar i Flunsåsparken

Var: Hisingen
När: 20 juni – 5 september
Ålder: alla åldrar

Flunsåsparken eller ”Flunsan” är en härlig folkpark i Göteborg. I sommar bjuder parken på musik och aktiviteter för unga som äldre. På Flunsans hemsida finns information om alla evenemang i sommar – så kan du välja det som passar just dig.

Låna cykel

Var: olika gator i Göteborg
När: alltid
Ålder: alla åldrar

I Göteborg kan du låna cykelföretaget Styr & Ställs cyklar gratis i 30 minuter. Cyklar man under en längre tid börjar det kosta pengar, men om du är lite klyftig ställer du tillbaka cykeln efter 30 minuter och lånar en ny. På så sätt kan du cykla runt stan hela dagen, utan att betala en enda krona. Det finns en stationslista på Styr & Ställs hemsida där du kan se var det går att hitta hyrcyklarna.

LÄS MER: Här semestrar du billigast i sommar

Barnens zoo

Var: Slottsskogen
När: fram tills 4 september
Ålder: Alla åldrar

På Barnens zoo kan man klappa svenska lantdjur som Gutefår, Dala pälsfår, Jämtlandsgetter, Hängbuksvin och Gotlandkaniner, vara med när djuren matas och lära sig mer om olika djursorter. Det går även att rida på ponnys, men det kostar 20 kronor. Se till att inte missa matningen av djuren varje dag klockan 11.30, 12.30 och 14.30. Mer information om aktiviteter på Barnens zoo hittar man här.

Botaniska trädgården

Var: Carl Skottsbergs gata 22A
När: hela sommaren
Ålder: alla under 18 går in gratis

Göteborgs botaniska trädgård är en av Europas största. Här kan den som vill titta på trädgårdens olika delar som har växter från hela världen, gå på utställningar och delta i olika aktiviteter och kulturarrangemang. Ta med fika och en gullig dejt för en riktigt bra dag.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset