Leif Mannerström och Therése Lindgren.
Leif Mannerström och Therése Lindgren.

Är du ute efter att hitta nya favoritplatser i Sverige i sommar? Här listar fem kändisar sina smultronställen!

Mia Parnevik, tv-profil i serien ”Parneviks”:

– Jag älskar hotell Diplomats uteterass i Stockholm, den är fantastisk. Sedan finns det smultronställen överallt i Sverige beroende på var man befinner sig. Vi är mycket ute i Åkersberga och Österskär. Där finns det ett härligt ställe dit jag och familjen brukar gå, Österskärs havsbad. De har bland annat yoga på morgonen, och så kan man också käka god lunch. Sedan gillar vi också Stockholms skärgård väldigt mycket, och Motorverkstan Bistro&Bar på Djurö.

LÄS MER: ”Stockholms bästa smultronställen”

Tony Irving, tv-profil, jurymedlem i ”Let’s dance”:

– Jag har ett par stycken ställen! Ett av mina favoritställen, all time, är Öland. Jag älskar att vara i Borgholm och runt den trakten. Jag älskar också Malung i Dalarna. Jag har varit där varje sommar i 16 år. Det finns alltid tillfälle att dansa där under sommaren. Jag säger också Väddö norr om Stockholm i Roslagen. Jag älskar det för att man får alla känslor av att vara i Stockholms sjögård kombinerat med att vara på landet, det är perfekt för sommaren. Det är nog mina topp tre favoriter.

Leif Mannerström, kock och domare i ”Sveriges mästerkock”:

– Smultronstället har jag i Ulricehamn på min gård där. Det är fantastiskt. Vi lämnar det inte på sommaren, vi stannar där och älskar det. Jag har allting jag behöver där, som ett fantastiskt utekök, möjlighet att fiska och så vidare.

LÄS MER: ”Experterna: Det här är årets sommarplågor”

Anna Brolin, programledare:

– Bungenäs, Norra Gotland. Här får man semesterkänsla när den är som bäst i Sverige. Ett säreget landskap i och med att det är ett naturreservat och med havet som granne. Här slipper man trängas och får ha naturen lite för sig själv om man vill. Dessutom håller de få restauranger som finns här sanslöst bra klass.

Therése Lindgren, youtuber:

– Mina tre smultronställen är: The Plant i Skanstull är en vegansk snabbmatsrestaurang med rejäla burgare och pommes, allt gjort från grunden. Dessutom finns det glass till efterrätt. Delivore vid Medborgarplatsen/Hornstull är veganska Goodstores egna café med mycket god fika och även rejäla mackor och wraps, för dig som behöver något on-the-go. Och så Blackbird, en vegansk restaurang i Göteborg som har allt från vegansk chili cheese (!) till en rejäl seitan schnitzel!

LÄS MER: ”Tomas Ledin ber om ursäkt för svenska sommarlögnen”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset