Metro RESOR ger sina bästa resetips till din storstadssemester.

Boende:

Storstäder har en tendens att erbjuda billigare hotellnätter om helgen. Så jag brukar alltid kolla vad snittpriserna ligger under vardagar och sedan jämföra med fredag till måndag. Tack vare lägre beläggning från affärsresenärer då kan vi helgfirare njuta av bra rum till billigare pris.

Mat & dryck:

Inget gör en stad så mycket som maten på tallriken. Därför gör jag alltid en förhandskoll på stan jag ska besöka. Vilken kock pratar alla om just nu? Vilka är de senaste öppningarna? Glöm Tripadvisor och gå istället på etablerade matrecensioner från folk på plats.

Sevärdheter:

Alla städer har sina ikoner till Insta-uppdateringen. Men undvik för många museibesök och långa sightseeingturer. Bäst upptäcker du en stad till fots så fråga istället hotellets Concierge efter en lämplig rutt genom stans mer sevärda kvarter och adresser. Glöm inte att få tips om ett lovande lunchställe!

Bil:

Många gånger ett överflöd men i vissa städer ett nödvändigt ont. I Dubai behövs till exempel ingen bil. Men jag rekommenderar varmt att ändå hyra en bil om man väljer att besöka Abu Dhabi (14 mil längre söder ut). Bra skyltar och välskötta motorvägar gör det busenkelt att hitta.

Appar:

Resan börjar redan i mobilen, åtminstone om du är en världsvan resenär. Här kan du planera din resa, planera din packning och få hjälp i största allmänhet inför semestern. Vi har listat marknadens 18 bästa appar till resan. Läs mer om dem här.

 

metroresorfacebook

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset