Det finns många vägar att lära sig, men vissa är mer effektiva än andra.
Det finns många vägar att lära sig, men vissa är mer effektiva än andra.

Vill du lära dig spela jazzflöjt, jonglera med käglor eller stå på händer? Det kan vara avskräckande för många att lära sig något nytt, men det finns sätt som gör det bra mycket enklare. Här är fem saker du måste tänka på.

Att ha talang betyder inte att vara bäst på något utan att behöva träna. Det betyder att du har fröet som krävs för att bygga upp färdigheten du vill åt. Så här går du tillväga för att bli riktigt bra på något, skriver entreprenören och succéförfattaren James Altucher i Business insider.

Älska det. En person som älskar det den gör, i stället för att bara gilla eller tycka det är ganska kul, kommer alltid att bli bättre på det. Det är en grundläggande regel, och en förutsättning för att lyckas.

Läs på. Studera ”biblarna” inom det du vill bli bra på. Lär av historien och hoppa inte på självhjälpsguider eller Youtube-filmer som visar hur du enkelt kan lära dig något. Klassikerna har överlevt av en anledning – de är bäst i världen.

LÄS MER: 6 sätt att få folk att göra som du vill

Kvantitet. Att bli bra på något kräver att du gör det mycket. Om och om igen. Kvantitet är nyckeln till att lära sig någonting och att fortsätta utvecklas.

Hitta någon bättre. Att lära sig någonting nytt från grunden kan vara en tillsynes omöjlig uppgift. Men med en lärare du kan fråga och öva tillsammans med kommer din inlärningskurva bli tio gånger brantare. Våga fråga.

Börja lätt. Att hoppa direkt på avancerade projekt kommer mest troligt bara att få uppgiften att verka omöjlig. Bli inte girig. Börja enkelt och arbeta dig stegvis uppåt.

Lär i grupp. Visst kan ensam vara stark, men när det kommer till att lära sig är det alltid positivt att omgärda sig med talangfulla vänner. Ni lär av varandra och blir bra mycket bättre, bra mycket snabbare. Det är sant för Bill Gates, Steve Jobs, Paul Allen och många fler.

LÄS MER: 11-åring ritar en hel världskarta – bara genom att använda sitt minne

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset