Universum är en av tipsen man kan göra under sportlovet.
Universum är en av tipsen man kan göra under sportlovet.

Det är sportlovets sista helg. Ta chansen och kräma ut det absolut sista innan det återigen är dags att sätta sig i skolbänken eller bakom kontorets dammiga skrivbord.

Universeum, Södra Vägen 50.
Detta är en klassiker att besöka under diverse skollov och såklart även under sportlovet. Här går det inte bara att se en massa spännande djur och vara med när de matar hajar, utan även att bryta arm. Ja, du hörde rätt. På lördag kommer Heidi Andersson, landets mest kända armbyrytare, till Universeum tillsammans med Fia Reiske. De kommer att ge världsmästarinstruktioner och ge tips i hur du bäst utnyttjar all din styrka. Dessutom blir det armbrytartävling. Ett måste.

Frölunda kulturhus, Valthornsgatan 13.
Vill du testa på kung fu eller kickboxing? Eller vill du kanske spela basket, fotboll eller innebandy? Ta dig då till Frölunda och kulturhuset, för där pågår Winter Games mellan 12-17 på fredagen, som bland annat arrangeras av Västra Götalands Idrottsförbund. I sporthallen, som är öppen för alla, finns det chans att sporta loss. Dessutom är det helt gratis. Härligt!

Liseberg, Örgrytevägen 5.
För den som gillar arkadspel, flipperspel och liknande så är Spelhuset på Liseberg perfekt plats att tillbringa sportlovets sista skälvande timmar på. Här går det att spela hur mycket du vill ända fram till och med söndag. Ta chansen att utmana dina vänner på en egenhändigt gjord femkamp i arkadspelens underbara värld eller gå dit och lek att du är en av karaktärerna i ”Stranger things”.

Konserthuset, Götaplatsen 8.
Varje år under sportlovsveckan bildas Sportlovsorkestern. En samling musikaliska ungdomar mellan 14-19 år som får möjligheten att spela tillsammans med musiker från Göteborgssymfonikerna. På fredagen kl 18.00 är det dags för den stora konserten efter veckans repetitioner. Ni kommer att få lyssna på musik av bland annat Grieg, Sibelius och Strauss. Dirigent är Thord Svedlund.

Tjolöholms slott, Fjärås.
För er vuxna som har lov och dessutom gillar den, numer nedlagda, men extremt populära tv-serien ”Downton Abby” är tipset att bege sig till Tjolöholms slott. Här pågår en utställning med originalkläder från serien. Besökaren kommer att se dräkter som burits av Lord och Lady Grantham, Carson och Mrs Hughes. Lite småkul måste jag nog tillstå, trots att min inställning till serien är mycket ljummen.
Av Jesper Lögdahl, dj & chefredaktör World in Property

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om helgtips