Filmfestivalens andra helg är här och vi fortsätter att tipsa, både för vuxna och barn, om vad du kan ta dig för den sista helgen cirkusen är i stan.

Konserthuset, Hötorget 8.

Göteborgs Symfoniker drar sitt strå till filmstacken och kör konsert både fredag och lördag i demonregissören Ingmar Bergmans ära. Bergmans djupa kärlek till musiken är utgångspunkten i denna föreställning och det dyker upp ett nykomponerat verk av tonsättaren Jüri Reinvere som kände och verkade med regissören. Kan inte bli annat än en härlig kväll.

NK, Östra Hamngatan 42
Om du har barn som gillar film och att tävla är filmquizen för barn ett måste. Alla från fyra år och uppåt är välkomna att komma och gissa svaren. Det är Nöjesguidens Gbg-profiler Klara Grape och Kalle Wannerskog som är frågeorakel när de gästar Filmfönstret på NK på söndag. Så kolla in några klassiska, men även moderna barnfilmer och gå dit och quiza.

NK, Östra Hamngatan 42
Dunderklubben, klubben för alla barn som gillar fest, är tillbaka i Filmfönstret på NK direkt efter filmquizen! Det blir en eftermiddag full av discodans! Såklart kommer det även att kunna kastas popcorn på varandra samt att leka med ballonger. För den som vill går det även att få en egen ansiktsmålning. Alla är välkomna, så gå dit och parta loss med kidsen.

Auktionsverket Kulturarena, Tredje Långgatan 9
På Festivalarenan, mötesplatsen under festivalen, hålls det under fredagen ett bar talk med den magnifika musikern, konstnären och regissören Laurie Anderson. Det här är ju nästan för bra för att vara sant, säger jag med eftertryck. Efter det spelar konstnären Linda Spåman skivor. En värdig start på helgen.

Yaki-Da, Storgatan 47
Finns det något bättre sätt att avrunda festivalens två veckor än med en bättre avslutningsfest? Knappast. På lördag blir det tunggung på Yaki-Da med klubb och liveakter. Förbered er på en lång natt. Kalaset stänger 04.00 på söndagsmorgonen. Alla med festivalband går in gratis fram till 23.30. Ni andra – skramla ihop till inträdet. Det är det värt.

Jesper Lögdahl, dj, & chefredaktör World in Property

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om helgtips