Dirty talk kan vara ett bra sätt att berätta om hur kåt man blir av att se den andra, ett sätt att bekräfta den andras kropp.
Dirty talk kan vara ett bra sätt att berätta om hur kåt man blir av att se den andra, ett sätt att bekräfta den andras kropp.

Bra sex är sex där du får lika mycket som du ger. Men hur gör man för att lyssna och följa, visa och välja? Här kommer fem tips från Pelle Ullholm, sexualupplysare på RFSU.

Ibland kan man få till det där flytet genom att vara lyhörd och tydlig i sina rörelser. Många gånger blir det enklare att använda ord. Det blir också sexigare för att det känns modigare. Att kaxigt säga vad man vill och att intresserat söka svar på vad andra vill gör en mer upphetsad, mer närvarande. Det gör just det här sexet mer unikt och faktiskt hela ens sexliv mer variationsrikt.

1. SEXSNACK

Dirty talk kan vara ett sätt att berätta om hur kåt man blir av att se eller känna den andra, ett sätt att bekräfta den andras kropp. Det kan vara ord för att hetsa upp dig själv eller andra, men också sätt att skapa den stämningen som gör att ni styr sexet tillsammans. Att viska ”Jag vill känna dig i min mun” kan kännas hetare i ögonblicket än ”Är det OK om jag går ner på dig?”. Det ger dig både initiativrätt och överraskningar.

2. TYDLIGHET

Det blir bättre om man tar bort gissningsleken och du vet att du tar på någon som verkligen vill att dina händer ska vara just där. Tydligheten gör att ni slipper fumlande, tvekan och osäkerhet.  Ni kommer tvärtom känna starkare upphetsning av att ni vet att ni gör saker som uppskattas. Att veta att ens gränser kommer att respekteras gör många mer bekväma med att utforska nya landskap.

3. UTFORSKA NYA SAKER

Det är svårt att komma till bondage, en trekant eller sexleksaker utan att prata först. Samspel ger utrymme för att utforska nyheter. Samspel blir som en metalldetektor där det stigandet pipet är ett viskande ja , så, där, fortare, precis, fortsätt!

 LÄS MER: 6 saker du borde veta om klitoris

4. FRÅGAR DU SÅ ÖKAR CHANSEN ATT FÅ DET SVAR DU VILL HA

En del vill att det bara ska hända av sig självt. Det kan ta emot att be om extra stimulans, ett extra finger, lite extra glidmedel, eller en ögonbindel, men om du ber om det du vill, ökar chansen att att få det. Att visa att man vill är en viktig del av ekvationen. Samspelet som utgångspunkt ger utrymme för fler frågor, önskningar att uppfylla och fantasier att leva ut.

 

5. KREATIVT SEXLIV

Dynamisk, spännande sex handlar i första hand om att initiativ delas. Kvaliteten på sexlivet är bara så bra som de samtal vi använder för att bygga det med. När båda vet hur båda vill ha det – då kan vad som helst hända.

LÄS MER: Så ska du ha sex om du vill bli gravid 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset