Dataspelsutsällningen "Play beyond play" på Tekniska museet har vuxit, och bjuder nu på 1000 kvadrat spelhistoria.
Dataspelsutsällningen "Play beyond play" på Tekniska museet har vuxit, och bjuder nu på 1000 kvadrat spelhistoria.

Hösttider är museitider! Här kommer därför fem tips på konst- och fotoutställningar du kan ta del av i Stockholm redan i dag.

”Warhol 1968”, Moderna museet, Skeppsholmen
Den legendariske popkonstnären Andy Warhol gjorde sin första utställning i Europa på just Moderna museet 1968. 50 år senare bjuder museet på en meta-utställning. En utställning om utställningen, så att säga. Klassiska föremål så som ”Brilloboxarna” utlovas.

”Paper Stories”, Östasiatiska, Skeppsholmen
En utställning för pappersentusiasterna där ute. Vi vet att ni finns! ”Paper stories” bjuder besökaren på unika samlingar från Kina, Japan och Korea. Ta del av världens äldsta papper, njut av konst och kalligrafi, eller tillverka dina egna Origami-konstverk i museets ateljé. Kul ju!

”Play beyond play”, Tekniska museet, Museivägen 7
Här kan du nörda ned dig i svensk spelhistoria så det räcker och blir över. Lördagen den 6 oktober växer hela utställningen, och den som vill kan ta del av 1000 kvadratmeter dataspel. Spela spel, testa att göra spelmusik, kliv in i den virtuella verkligheten eller testa det senaste, ”HoloLens”. Garanterat kul för stora och små.

”Tunbjörklandet”, Fotografiska, Stadsgårdshamnen 22
Lars Tunbjörks humoristiska och surrealistiska fotografier av det svenska samhället under 80- och 90-talen gjorde honom till ett välkänt namn även utanför Sveriges gränser. I utställning ”Tunbjörklandet – blicken från sidan” kan besökaren se stora delar av hans livsverk, och ta del av bilder på ett Sverige som börjar roa sig på festivaler, handla på Gekås och ta med familjen på Skara Sommarland.

”Omvägar”, Artipelag, Artipelagstigen 1
Ta en tur till Artipelag på Hålludden i Värmdö för en höstig konstupplevelse i skärgårdsmiljö. Och klä dig varmt! Utställningen ”Omvägar” tar nämligen besökaren utanför konsthallens väggar och rör sig längs stigar och bryggor i närområdet för att på så vis, som konsthallen själv beskriver det, ”utforska relationen mellan konst och natur”.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om helgtips