Plant KBH.
Plant KBH.

Snö eller slask spelar ingen roll, alla kan vi konstatera att det har varit en lång, kall och deppig vinter. Vissa av oss har bänkat oss framför vår tv medan andra har försökt låtsas som om mörkret inte påverkat dem alls. Flera av våra krukväxter har däremot gett upp och det känns trist och kalt utan dem. Därför ska du spana in de här fem butikerna som lovar att hjälpa dig förgröna ditt hem igen.

Florera
S:t Knuts torg 8, Malmö
För den miljömedvetna hipstern. Här hittar du lokalt, närodlat, säsongens snittblommor, kvistar och ett flertal krukväxter i olika storlekar. Ägaren Isabelle Magnusson har dessutom nyligen öppnat en filial i Malmö Saluhall.

Oasen
Östergatan 1, Malmö
För äventyraren. Undangömt borta vid Caroli i en gigantisk källare hittar du en hel, ja just det, oas av gröna växter. Här finns även en samling kaktusar, stora monsteror och större trädliknande växter, alltid till ett riktigt bra pris.

Mobilia blommor + Passiflora
Per Albin Hanssons väg 40 + 32, Malmö
För den lata familjen. På Mobilia kan du göra all din shopping på en och samma gång. Här finns också två växtbutiker, den ena som ligger nära Ica är åt budgethållet och den andra är en lite lyxigare och snyggare variant.

Florista
Kärleksgatan 4, Malmö
För den trendmedvetna. Ekologiskt, närodlat och vackert så det bara skriker om det. Med sina mörka väggar, färgrika blommor och snygga skyltfönster är Florista en destination i sig. Det är omöjligt att inte få med sig något hem.

Plant KBH
Århusgade 132, 2150 Köpenhamn
För den växtintresserade pendlaren. Butiken är belägen i nybyggda flashiga bostadsområdet Nordhavn och det märks. Här finns gigantiska palmer, tropiska rariteter och enorma gröna blad. Allt man behöver som växtälskare med andra ord.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset