Lyft ditt hem med lite gröna växter.
Lyft ditt hem med lite gröna växter.

Ingen ordentlig vår är i sikte – ännu. Men någon gång måste ju våren besegra den utdragna vintern. Vad passar då bättre än att uppdatera våra hem med nya krukväxter? Här är fem växtbutiker att besöka i Stockholmsområdet för dig som är ute efter något annat än de vanliga butikskedjorna.

Ginkgo, Hornsgatan 60
Den här pärlan på Södermalm är helt underbar och erbjuder så väl unika som mer vanliga växter och blommor av hög kvalitet. Ägaren Marie Blom har över 30 år i branschen, och det märks. Dessutom finns det ett brett utbud av krukor att köpa till dina inhandlade växter.

Slottsträdgården Ulriksdal, Slottsträdgårdsvägen 8
I Ulriksdal i Solna hittar du en stor och vacker trädgård att promenera i, med en fin välfylld butik och ett mysigt café. Här odlas både krukväxter (bland annat en massa härliga palettblad!) och blommor efter säsong och på sommaren kan man även själv plocka blommor och grönsaker.

Zetas Trädgård, Blombacken 2
I Huddinge ligger guldgruvan Zetas Trädgård, som har Sveriges största utbud av trädgårdsväxter. Men det finns också ett brett sortiment av krukväxter, och ett trädgårdscafé intill. Här kan man lätt tillbringa hela eftermiddagen!

Christoffers Blommor, Kåkbrinken 10 och Södermannagatan 21
På två platser i Stockholm, i Gamla Stan och på Södermalm, hittar du populära Christoffers Blommor, som drivs av floristen Christoffer Broman. Här hittar du allt från det vanliga till det ovanliga och du kan förvänta dig riktigt bra kundservice.

Lolodi, Rörstrandsgatan 30
Mitt i Vasastan finns oasen Lolodi. Här hittar du mängder av gröna krukväxter och vackra snittblommor att inspireras av och det mesta du behöver för att få till den ultimata mysfaktorn i ditt hem, på din balkong eller i din trädgård.

Natalie Demirian, Nöjesredaktör

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset