Shirley Clamp, Kajsa Grytt och Vo PAM.
Shirley Clamp, Kajsa Grytt och Vo PAM.

I kölvattnet av #metoo har 56 svenska kvinnliga artister från olika genrer gått ihop för att medverka på låten ”Vad dom än säger”. Bland andra Kajsa Grytt, Shirley Clamp, Blenda, Sarah Riedel och Sonja Aldén finns bland de medverkande.

Initiativtagarna till låten är bandet Vo PAM, som påbörjade projektet genom att skicka ut en förfrågan till artister i uppropet #närmusikentystnar.

”Studiobesöken innebar att artist efter artist bytte av varandra. Det var som rullande band, men med fantastiska möten. Många ville stanna och få träffa nästa artist. Många ville göra mer – framträda tillsammans, demonstrera, träffas och umgås”, säger bandet i ett pressmeddelande och fortsätter:

”För i samband med besöken och alla mejlkonversationer som detta inneburit har många berättelser framkommit. Dels kring situationer som går att relatera till #metoo och det har även fällts tårar i grupp över hur träffade många har känt sig av texten och hur träffade de blivit av att de redan ser sina döttrar hamna i samma position”.

De nettointäkter som singeln genererar kommer oavkortat att skänkas till RoKS, Riksorganisationen för Sveriges kvinnojourer och tjejjourer.

LÄS MER: ”Efter metoo: Här är händelserna som tagit nöjesvärlden med storm”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om musik