Klitoris är mer än en liten knopp. Följ med på guidad tur med RFSU:s sexualupplysare Suzann Larsdotter. Här är sex viktiga fakta om klitoris som hjälper dig att utforska en alltför okänd kroppsdel.

1. DEN KAN KÄNNAS FRÅN LÅREN

Längs med skänklarna finns två klyftor av svällkroppar som fortsätter på var sida av slidan. Från klitoris går långa nervtrådar som kan gå 12-15 cm ner längs lårens insidor. Prova att trycka där, så kan det kännas i klitoris.

2. DEN ÄR UNGEFÄR LIKA STOR SOM EN PENIS

Hela klitoris inklusive skänklarna är 8-10 cm lång och enbart en tiondel finns utanför kroppen.

3. ÄR DET KÄNSLIGASTE STÄLLET PÅ MÄNNISKOKROPPEN

Ollonet är klitoris ansikte utåt och fylls av blod när stämningen blir het. Färgen ändras från ljusrosa till blålila. På klitoris ollon finns cirka 7000 känsliga nervändar. Grattis – du har hittat den mest känsliga delen på människokroppen som kan ge en fantastisk njutning.

4. Du ser toppen på ett isberg

Klitoris ollon övergår under förhuden till ett skaft som mynnar ut till två skänklar som går runt urinröret och slidan. Det går att runka skaftet genom att ta tag med pekfinger och tumme och föra dem upp och ner.

5. ORGASM SOM ORGASM


Klitoris kramar om slidan, därför kommer man åt klitoris via slidan med en penis eller dildo. Det är därför ingen skillnad mellan klitorisbaserade eller vaginala orgasmer.

 

6. DEN FINNS BARA TILL FÖR NJUTNING

Klitoris enda kända funktion är att ge njutning. Många får bara orgasm om någon smeker eller slickar klitoris.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset