Glöm oinspirerande dubbelrum och trista minibarer – nu kan du bo som din favoritkaraktär i en magisk och fiktiv värld. Världens mest kreativa hotellentreprenörer bjuder in sina gäster till en nästintill overklig vistelse. Att bo uppe bland trädkronor, under havsytan eller mitt på savannen är idag fullt möjligt. Tack vare futuristisk arkitektur och natursköna hotellrum.

1. Bland hajar och rev – Conrad Maldives

Conrad Maldives

Rangali Island, Maldiverna
Det är inte lätt att vara unik i landet som har fler rev och atoller än invånare. Ändå lyckas Conrad Maldives överträffa sina kräsna gästers förväntningar. Vad sägs om världens första restaurang under havsytan? Om det verkar för vågat kanske någon av hotellets vattenvillor eller strandvillor med egen pool kan falla i smaken.

2. Världens högsta modehotell – Armani Hotel

Armani Hotel

Dubai, Förenade Arabemiraten
Flådigt invändigt och storslagen utsikt – så kan man enkelt sammanfatta Armanis pampiga hotell i världens högsta byggnad Burj Khalifa. Med sina 828 meter (över en halv engelsk mil) svajar byggnaden uppemot 2,5 meter när det blåser. Om man bara vill ta en drink här kan man bege sig till baren At.Mosphere på 122:a våningen för en cocktail med panoramautsikt.

3. Ett engelskt kostymdrama – The Scarlet Hotel

The Scarlet Hotel Cornwall

Cornwall, England
Har du också drömt om att besöka de gröna slätterna och de karga klipporna i sydvästra Storbritannien? Då har du kommit rätt. Närmare än så här kommer du inte en filmisk värld med Atlanten utanför tröskeln. The Scarlet har en renodlad ekoprofil och folk från hela regionen vallfärdar hit för de senaste SPA-behandlingarna.

4. Tusen och en natt – Six Senses Zighy Bay

Six Senses Oman

Oman
I landets eklektiska kustlandskap möter öken och bergsmassiv azurblått hav. Six Senses tillhör fortfarande en av de mest trendsättande hotellkedjorna och här i Oman erbjuder de privata villor i lyxig ”Village Style”. SPA-älskaren går inte lottlös med inbjudande behandlingar som arabisk ansiktsbehandling och marockansk hamam på menyn.

5. Extravagant lyx – Studio City Hotel

Metro Tipsar

Macao, Kina
Om du tror att Las Vegas har de vräkigaste casinohotellen, då har du inte varit i Macao. Kineserna är fullkomligt tokiga i spel och i den här stan finns inga gränser. Studio City (öppnades i november 2015) har med sina två pariserhjul i fasaden kommit att bli ett ikoniskt inslag i Macaos stadsbild. Hollywood är temat och The Batman Ride är bara en av många attraktioner för hela familjen.

6. ”The big 5” utanför tältduken – Elephant Pepper

Elephant Pepper

Masai Mara, Kenya
Ingen safari är komplett utan att man skådat ”The big 5” (leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel). Dagens autentiska safarihotell som Elephant Pepper, erbjuder äventyrslystna besökare en unik vistelse mitt på savannen. Inga väggar, inga glasfönster – men all bekvämlighet och lyx som du kan tänka dig.

7. Närmare naturen – Tree Hotel

Metro listar

Harads/Boden, Sverige
The Dragonfly, The Mirrorcube (se bild) och The UFO låter alla som rymdskepp från en SciFi-rulle. Svenska Tree Hotel har fått uppmärksamhet världen över för sin surrealistiska arkitektur och sina hotellrum med filmiska namn. Högt uppe bland trädkronorna kamouflerar de sig likt surrealistiska kuber (se bild) med spegelväggar. Nu har man just byggt sitt sjunde rum, kort och gott döpt The 7th Room, med ett nätgolv ute på rummets altan, 10 meter ovanför marken.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset