Här hittar du de trendigaste korvarna. Korvmästaren Roland Persson listar korvarna du inte får missa.

Julio C Saint' Just

Korvtrenden växer och nu behöver man inte skämmas för att man gillar  korv.  Korvmästaren Martin Friberg på Printz stoppar korv.

Roland Persson, vinnare av årets kock, tilldelad Gastronomiska Akademins guldmedalj och medlem av Korvakademin, är mannen som införde korven till finkrogen. Hans lammkorv fanns att äta på Franska Matsalen på Grand Hotel redan i början av 90-talet.

Här listar han korvarna du inte får missa.

1. Grillkorv med Kvibille Cheddarost. "En tjock grillkorv med grovt malet fläskkött smaksatt med med cheddarost." Finns i charkdisken på ICA Kvantum, Flygfyren Norrtälje.

2. Ramslökskorv.
"En smal grillkorv med grovt malet fläskkött smaksatt med ramslök." Kommer från Stensåkra Charkfabrik, Vetlanda."

3. Dragonsalsiccia.
"Tysk variant av salsiccia med smak av dragon. Mycket god till surkål och stark senap." Finns på Östermalms Korvspecialist.

4. Parmesankorv.
"En god korv med ärlig smak och perfekt smaksatt med parmesan." Kommer från Korvhantverk Stockholm.

5. Småländska isterband.
"Inte så trendigt kanske, men är ett måste. Perfekt syra och bra skinn". Kommer från Hugos Livs, matbutiker i Småland.

6. Stockholmare.
"En grillkorv med hög kötthalt med smak av hela senapskorn." Kommer från Gudruns Chark i Stockholm.

7. Wienerkorv.
"Den bästa varmkorven/wienerkorven. Bra smak och ett perfekt skinn." Kommer från Mälarchark.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset