Bilden har ingenting med händelsen att göra.
Bilden har ingenting med händelsen att göra.

När en familj anlände till sin sommarstuga i Västerbotten under fredagkvällen förra veckan upptäckte de att sju okända personer bosatt sig i den. Nu vill de varna andra.

Under fredagen förra veckan anlände en familj till sin sommarstuga i Västerbotten när de upptäckte att sju personer hade bosatt sig i sommarstugan. Det rapporterar Norran.

Enligt Expressen som också skrivit om händelsen verkade gruppen ha bott där en längre tid. De hade tagit ut familjens möbler och satt i stugan och rensade bär.

LÄS MER: Mohammed blev kallad till ”polisen” – hade inbrott under tiden

– Vi frågade vad de gjorde där. Jag frågade på engelska, ”What do you do here?”, men de förstod ingenting av vad vi sade. Vi fick använda oss av teckenspråk i stället, säger Marie Karlsson som tillsammans med sin man äger stugan till Expressen.

När familjen anlänt började de oönskade gästerna packa ihop sina saker.  Marie visade upp sin husnyckel. Men då berättade en av männen att låskolven på dörren var borta.

När de väl kom in i stugan insåg de att möblerna i den plockats ut och att platsen var fylld med saker som inte var deras. De ringde polisen.

Enligt polis verkar inkräktarna ha bott där i ungefär två veckor. Patrik Manberg vid polisen i Västerbotten bekräftar händelsen för Norran, och berättar att personerna nu är misstänkta för olaga intrång och skadegörelse.

– Det ledde inte till något gripande, men personerna misstänks nu för olaga intrång och för skadegörelse, för att de bröt sönder dörren för att ta sig in, säger han till Norran.

Nu vill Marie varna andra.

– De som kanske har sina stugor lite avsides och inte aktivt är där. Jag vill att de kollar, säger hon till Expressen.

LÄS MER: Polisen varnar för inbrottsvåg: tjuvarna klättrar in genom fönstret

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Inbrott