Arkivbild. 
Arkivbild. 

Har sexlivet börjat kännas lite enahanda? Blir det samma ställning på samma plats gång efter gång? Då kan några inspirationstips hjälpa dig att tänka utanför boxen. För vem anade att en tur till biblioteket vara lösningen? Och att de sexigaste underkläderna kanske är inga underkläder alls? Här kommer 7 tips!

1. Spellista

Att göra spellista – 2000-talets motsvarighet till blandbandet. Gör en lista med låtar som du blir upphetsad av och kan lyssna på innan nästa dejt. Alternativt gör en lista som du skickar till ditt ragg för att se om ni har kontakt på ett djupare plan. Alla får göra sina egna listor, men så här såg Mark Levengoods tre-i- topp-lista ut när RFSU:s sexpodd frågade honom:

1. Abba ”When I kissed the teacher”

2. Amanda Lear ”The sfinx”

3. American Music Club ”Patriot’s heart”

Just Marks låtar hängde mest ihop med att de råkade spelas under situationer som var erotiskt laddade så spellistan skapades av laddningen i stället för tvärtom, men så kan de också funka!

2. Böcker

Erotiska böcker eller litterärt skildrade sexuella fantasier tillför en extra dimension i sexlivet. De kan vara underhållande, lusthöjande eller bli inspirationsunderlag för onani. Det finns en mängd erotiska böcker att låna på biblioteket. Här är några tips:

• ”Magisterlekarna” av Kristofer Folkhammar

• ”Säg inte det här till någon” av Ariel Held

• ”Över gränsen och andra erotiska noveller” av Carl-Michael Edenborg

• ”Våt! Tio noveller som får dig att komma” av Moa Eriksson Sandberg, m fl.

• ”Het, tio författare och tio noveller” (bla Chavez Perez och Jenny Jägerfeld)

• ”Sirenen, Ängeln och Prinsen” av Tiffany Reisz

• ”Berättelsen om O” av Pauline Réage

• ”Enskilda nöjen” av Harry Mathews

• ”Skamlöst” av Gustav Almestad och Erika Söderström

3. Nya platser och ställningar

Brukar ni alltid ha sex i sängen? Prova köksbordet, vardagsrumsmattan eller en snabbis i duschen medan barnen ser på Bolibompa. När vädret tillåter – ha sex ute, eller på offentlig toalett! Att polera pärlan på toaletten på jobbet kan fungera en långtråkig dag. Inspiration på nya ställningar kan man få i smarttelefonen: Leta efter kama sutra-appar, till exempel.

4. Sexleksaker

Att upptäcka sexleksaker kan vara ett sätt att få bättre sexliv och att hitta nya lekar med sin partner. En sexleksak med starka vibrationer kan hjälpa till för att uppnå orgasm om det känns svårt. För dem som på grund av funktionsvariation, ålder eller andra omständigheter har svårt att onanera med sina händer kan sexhjälpmedel vara en fin tillgång.

►LÄS MER: Experten sticker hål på fyra vanliga myter om kondomer

5. Sexiga kläder

Sexiga kläder är långt fler än de som marknadsförs under denna benämning. Ett sexigt plagg kan vara något som din partner tycker om att se dig i – allt från jeans som framhäver stjärten på fint sätt till boxershorts som glider skönt på huden. Eller prova att helt enkelt vara utan trosor/kalsonger under kläderna!

6. Glidmedel

Att använda glidmedel kan göra skönt sex ännu skönare, oavsett om det gäller onani eller tillsammans med någon annan. Det är för alla, men om du har sköra slemhinnor eller genomgått en könskorrigerande behandling, är omskuren eller har analsex så är glidmedel extra bra – eftersom det minskar friktionen och risken för nötning av slemhinnorna.

►LÄS MER: Så ger du dig själv en smygorgasm på gymmet 

7. Filmer

Film är en fantastisk möjlighet för oss att tända sexuellt. Vissa gillar porr, andra föredrar vanlig spelfilm med sexscener i. Erika Lust är en svensk porrfilmsregissör som tröttnade på att mäns njutning alltid var i fokus. Hon skapar därför porr för kvinnor – där fokus är på kvinnors njutning och handling finns! Även på Youtube kan man hitta sexinspirationsfilmer, som till exempel RFSU:s sexualupplysningsfilmer.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om sexlust