Vet du inte vad du ska göra för födelsehälsning? Här har du 7 tips på roliga och annorlunda sätt att göra det på.
Vet du inte vad du ska göra för födelsehälsning? Här har du 7 tips på roliga och annorlunda sätt att göra det på.

Att bara leverera ett ensamt ”grattis” på Facebook kan kännas tråkigt. Hur gör man för att sticka ut? Metro har listat sju tips till dig som vill ta grattishälsningarna till nästa nivå.

1. ”Personlig” youtube-hälsning

Du kan hitta nästan vad som helst på Youtube. Det kan du utnyttja när någon fyller år. Har födelsedagsbarnet ett inte allt för ovanligt namn kan du söka på ”happy birthday” följt av personens namn. Vips så har du ordnat en personlig (nåja) videohälsning att posta på Facebook!

2. Säg grattis med ett meme

Låt en kändis säga grattis åt dig. Bildgoogla ”happy birthday meme” och du har en nästintill oändlig massa bilder att välja mellan.

3. Lägg upp en gammal (pinsam) bild

Leta upp en gammal bild på födelsedagsbarnet som kanske togs före alla började lägga upp allting i sociala medier. Om du tror att personen kan ta det så gör det ingenting om bilden är pinsam.

4. Topp 10-lista på favvosak

Vad har födelsedagsbarnet för intressen? Om du vet det finns det ett enkelt sätt att göra personen glad. Är hen till exempel en flygplansnörd kan du skriva ”top 10 planes” och du har flera coola videos att krydda din grattishälsning på Facebook med.

5. Dela ett gemensamt minne

Om du och födelsedagsbarnet står varandra nära har ni säkert varit med om saker tillsammans. Gräv djupt i minnet och skriv ner en anekdot som ni delar och som du tror gör personen glad.

6. Posta en djurhälsning

Alla älskar djur. Googla ”birthday” följt av valfritt djur – och njut. Välj sedan med omsorg ut en av bilderna som du delar på din kompis Facebooksida.

7. Skicka över en grattislåt

Säg grattis med hjälp av musik. Du kan exempelvis länka till en gemensam favoritlåt på Spotify. Eller så kan du bädda in valfri födelsedagslåt, typ Stevie Wonders ”Happy birthday”.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset