Minst 73 personer omkom i Moçambique när de försökte stjäla bränsle från en lastbil som vält och som exploderade på en väg nära gränsen till Malawi.
Minst 73 personer omkom i Moçambique när de försökte stjäla bränsle från en lastbil som vält och som exploderade på en väg nära gränsen till Malawi.

Minst 73 personer omkom i Moçambique när de försökte stjäla bränsle från en tankbil i Tete-provinsen nära gränsen till Malawi.

Tankbilen exploderade av oklar anledning, rapporterar regeringskällor. Minst 110 människor skadades också, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Enligt ett uttalande från regeringen skickades ambulanser och sjukvårdspersonal till platsen och skadade ska ha förts till ett sjukhus i provinsen.

Tankbilen hade transporterat bränsle från hamnstaden Beira och skulle till Malawi. Vissa uppgifter talar om att den vält i en olycka, andra att den kapats av vägpirater och ytterligare andra att chauffören stannat för att sälja av lasten. En lokal journalist säger till nyhetsbyrån AFP att tankbilen kraschat på platsen och exploderade när människor försökte tömma den på bränsle på torsdagen.

Regeringen höjde nyligen bränslepriserna i landet sedan landets valuta, metical, sjunkit i värde mot dollarn.

Regeringen uppger att tre ministrar ska skickas till området för att följa räddningsarbetet i området, som ligger ungefär 200 mil från huvudstaden Maputo.

Moçambique klassas som ett av världens fattigaste länder.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset