Elever från missionsskolan protesterar efter gruppvåldtäkten av nunnan.
Elever från missionsskolan protesterar efter gruppvåldtäkten av nunnan.

Indien skakas återigen av ett skrämmande våldtäktsfall. En 74-årig nunna ska ha våldtagits av en grupp män vid en skola i östra Indien. Nunna vårdas nu på sjukhus med svåra skador.

Enligt BBC ska den 74-åriga nunnan ha våldtagits av sex män tidigt på lördagsmorgonen vid en kristen skola i staden Ranghat i östra Indien.

Enligt uppgifter till nyhetsbyrån AP ska männen ha bundit fast säkerhetsvakterna på skolan och sedan tagit sig in i rummet där nunnorna låg och sov. När en av nunnorna försökte blockera vägen för männen ska de då ha tagit in henne i ett annat rum och gruppvåldtagit henne. Eligt AP vårdas nu nunnan på sjukhus för sina allvarliga skador.

AP rapporterar att förövarna ska tagit kontanter, en laptop, en mobiltelefon och en kamera och även ha förstört skolan kapell innan de lämnade platsen. Polisen söker nu efter förövarna.

Upprörda elever, föräldrar och skolpersonal uppges också ha blockerat en närliggande väg och tågstation och krävt snabba polisinsatser för att gripa gärningsmännen. Våldtäkten mot nunnan är bara den senaste i raden av uppmärksammade fall av våldtäkter i Indien som orsakat stora protester i landet

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset