När den 8-åriga pojken hittade kondomen på marken trodde han det var en ballong – och blåste upp den. Nu måste han testas för att säkerställa att han inte smittats av någon könssjukdom.

Det var på skolgården på Bennett Elementary i Colorada, USA, som 8-åringen hittade den använda kondomen. Eftersom han trodde det var en ballong stoppade han den i munnen och började blåsa.

– Han riskerar ha fått hiv, hepatit C, herpes, gonorré eller klamydia, säger pojkens mamma till lokal-tv-kanalen 7news.

Hon vill skydda sin son som varken är med på bild eller med namn. Enligt henne ringde en lärare från skolan och berättade att sonen hittat vad han trodde var en ballong och försökte blåsa upp den.

– När hon tog ut ballongen ur hennes mun, visade det sig vara en använd kondom, säger hon.

En mejlväxling mellan mamman och läraren som tv-kanalen tagit del av visar att läraren misstänker att kondomen är använd. Men någon annan i personalen slängde dessvärre kondomen innan den hann testas. 

Därför måste alltså 8-åringen testas i stället. Det kan ta tid för eventuella sjukdomar att utvecklas och pojken kommer därför testas vid flera tillfällen under det kommande året, något som kan bli dyrt för familjen.

Skoldistriktets administrative chef, Dennis Veal, bekräftar händelsen för 7news och säger att skolan hoppas kunna installera övervakningskameror. 

Lokala hälsomyndigheter säger att risken för att pojken ska smittas är låg, eftersom kondomen kan ha legat ute länge.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset