Till dagens råare och tuffare samhälle har vi människor anpassat oss mycket snabbt. Tyvärr har det medfört att ett större egoistsamhälle vuxit fram. Har roat mig med att klassa in de åtta största egoisterna som finns i vår vardag enligt mig. Om dessa åtta egoistgrupper skärper till sig, så är jag övertygad om att vi alla kommer att finna den grå vardagen lite mer färggrann och att vi i stället för att ”kasta onda ögat” på varandra kan titta upp och le. 

1. Rökare som anser att de alltid visar hänsyn till icke-rökare vid utomhusstationer och uteserveringar (ett påstående som ingen icke-rökare kan skriva under på). 

2. Rökare som avslutar sista blosset innan man kliver in i buss och tågvagn för att sedan blåsa ut röken inne i vagnen.

LÄS MER: Insändare: Sluta grilla djur – jag klarar inte av likstanken

3. Rökare som kastar fimpar på marken som om det vore det mest naturliga. (70 procent av skräpet i stadsmiljöer är fimpar. Fimpskräpet ser inte bara fult ut, det är också skadligt för människor, djur och natur. Fimparna innehåller bland annat kadmium). 

4. Kollektivtrafikresenärer som tycker att allt går smidigare om de som ska stiga på tunnelbanevagnen går först in i vagnen innan de som ska lämna vagnen stiger av. 

5. Kollektivtrafikresenärer om envisas med att ha sin ryggsäck på ryggen i rusningstrafik. 

6. Kollektivtrafikresenärer som åker i sina skitiga arbetskläder. Målare med färska färgklickar på byxan och rivningsarbetare med fruktansvärt dammiga kläder (tacksam att jag ännu inte sett en slaktare eller kirurg resande i sina arbetskläder i kollektivtrafiken). 

LÄS MER: Insändare: Klaga inte på att jag har fötterna på sätet – morgonen är min heliga stund

7. Cyklande män med tajta Lycradräkter och ekipage som är helt i avsaknad av både ringklocka och allmänt hyfs. 

8. Kollektivtrafikresenärer som ser det naturlig att samtliga i bussen/tågvagnen får ta del av sina mobilsamtal.

Leif

Vill du nå ut till Metros miljonpublik? Läs här om hur du gör för att skicka in en insändare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Insändare