Khadija Khattab är en av programledarna som blivit avstängd. 
Khadija Khattab är en av programledarna som blivit avstängd. 

Egyptiska statstelevisionen ERTU har stängt av åtta kvinnliga tv-presentatörer eftersom de anser att de behöver ”behöva banta”. De har gett presentatörerna en månad på sig för att komma tillbaka med mer ”lämpligt utseende”.

Den egyptiska statstelevisionen ERTU har stängt av åtta kvinnliga programledare och sagt att de behöver banta innan de får visa sig i tv-rutan igen, rapporterar BBC. Kvinnorna ska ha fått en månad på sig för att komma tillbaka med ett mer ”lämpligt utseende”.

En av dem presentatörerna, Khadija Khattab, säger till tidningen Al-Yawm al-Sabi att hon vill att folk ska titta på hennes framträdanden och själva bedöma om hon verkligen är ”tjock” och om hon förtjänar att bli avstängd. En annan ska ha sagt att hela situationen upprört hennes familj och att det hela skulle ha tagits hand om internt, uppger BBC.

Beslutet har upprört en kvinnoorganisation som säger att det bryter mot konstitutionen och att det är en form av våld mot kvinnor. ERTU har dock inte tagit åt sig av kritiken utan säger att beslutet inte kommer att tas tillbaka men att kvinnorna får behålla sin lön samt sina förmåner under avstängningen. 

►LÄS MER: Skrev att Anna Brolin borde våldtas – inget regelbrott enligt Twitter

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset