Ny säsong av Skam, Ariana Grande kommer till Sverige och gratis tandvård, kan det bli ett bättre år?
Ny säsong av Skam, Ariana Grande kommer till Sverige och gratis tandvård, kan det bli ett bättre år?

Trött och hängig av vintermörkret? Här listar Metro åtta saker som du kan se fram emot 2017.

1.Ny säsong av Skam
I morgon släpps den tredje säsongen av Skam i Sverige, där vi denna gång får följa Isak. I vår kommer även den fjärde säsongen att släppas i Norsk tv.

2.Fler lediga dagar 
Under 2017 får vi några extra dagars ledighet i jämförelse med 2016 då fler röda dagar infaller på vanliga vardagar. Förra året fick de flesta en kortare julledighet eftersom att juldagen till exempel var på en söndag.

3.P-piller blir gratis för unga
Enligt en ny lagstiftning kommer vissa preventivmedel som till exempel p-piller bli avgiftsfria för alla under 21 år. Det har dock riktats en del kritik mot p-piller eftersom att det finns en liten risk för blodpropp och man kan uppleva biverkningar som nedstämdhet. P-piller är annars ett säkert skydd mot graviditet.

LÄS MER: Här är 24 saker som händer 2017

4.House of Cards femte säsong släpps
Den beroendeframkallande serien House of Cards släpper ytterligare en säsong. Det är dock inte bekräftat när under året det kommer att ske.

5.Feta konserter
Under 2017 kommer flera stora artister till Sverige, bland annat artisten Ariana Grande som kommer uppträda på Friends Arena i Stockholm 8 maj. Justin Bieber gör också ett stopp i Stockholm på Summerburst mellan 9 till 10 juni.

6.Gratis tandvård för unga
Från och med i år är det gratis tandvård för alla under 21 år. Tidigare låg gränsen på 19 år. Nästa år höjs gränsen ytterligare till 22 år, och år 2019 kommer det vara gratis fram till att man blir 23 år.

7. Homeland – ännu en säsong
Den 16 januari släpps den sjätte säsongen av den amerikanska dramathrillern Homeland på SVT Play.

8.Femte boken i Millenium-serien ges ut
I höst utkommer den femte delen i Millenium-serien, skriven av David Lagercrantz. Boken kommer att finnas att köpa från och med den 7 september.

LÄS MER: Då ska du ta ut din semester – maxa ledigheten 2017

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset