Vid yrkeshögskolan kan du både plugga till beridare och applikationsutvecklare.
Vid yrkeshögskolan kan du både plugga till beridare och applikationsutvecklare.

Utbildningar på yrkeshögskolor är framtagna för att matcha behovet på arbetsmarknaden och läser du en YH-utbildning har du goda chanser att få jobb efter examen. Utbildningarna sträcker sig oftast mellan ett till två år och finns inom alla möjliga olika branscher.

Applikationsutvecklare till iPhone och Android, IT-högskolan, Göteborg, ca 2 år

En bred utbildning som passar dig som är kreativ och vill jobba med att skapa funktionella och snyggt designade appar. Utbildningen ger en övergripande bild av design, teknik och projektarbete.

Strategisk kommunikation, Berghs school of communication, Stockholm, 1 år

Här ligger fokus på strategiskt arbete och du får lära dig om exempelvis affärsstrategi och varumärkesanalys. Efter examen kan du bland annat jobba som projektledare inom reklam- och mediebranschen eller som kommunikatör.

LÄS MER: Så många får jobb efter YH-utbildningen

Fastighetsförvaltare, Newton kompetensutveckling, finns i Stockholm/Göteborg/Malmö, ca 2,5 år

Passar dig som vill ha ett varierande yrke, är social och tycker om att driva och leda projekt. Arbetsuppgifterna kan täcka allt ifrån att ansvara för fastighetens ekonomi till att planera underhåll och reparationer.

Integrationspedagog, Piteå kommun, Piteå, 1 år

En utbildning för dig som har en god förmåga att sätta dig in i andra människors situation och är en bra lyssnare. Som integrationspedagog kan du exempelvis jobba på ett boende för ensamkommande flyktingbarn.

Beridare, Flyinge AB, Flyinge, ca 2 år

Efter examen kan du jobba med att utbilda, träna och utveckla hästar med målsättningar mot tävling och försäljning. Utbildningen lär dig att träna hästar på ett etiskt och djurskyddsmässigt sätt.

LÄS MER: Gamla studenten listar: 5 viktiga saker att tänka på innan du söker en YH-utbildning

Trädgårdsmästare, Yrkeshögskolan i Enköping, Enköping, ca 2 år

Ett arbete som ständigt är i utveckling och där kreativt tänkande blandas med praktiska färdigheter. Här kan du få utlopp för ditt växtintresse och jobba i utemiljöer.

Business manager, Competensum, Helingsborg, ca 2 år

Här får du lära dig om affärs- och säljprocesser. Efter examen kan du jobba inom olika sälj- och marknadsfunktioner och exempel på några yrkesroller är säljansvarig, key account manager och säljkoordinator.

Internationell resekonsult, Tec travel education centre, i Norrtälje eller Malmö, ca 2 år

En resekonsult hjälper företag och privatpersoner att planera sina resor för bästa möjliga upplevelse. En utbildning för dig som vill jobba med planering, försäljning och bokning inom resebranschen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset