En 82-årig kvinna skadades på tunnelbanestationen.
En 82-årig kvinna skadades på tunnelbanestationen.

I samband med söndagens fotbollsderby i Stockholm uppstod tumult på Gullmarsplans tunnelbanestation. En 82-årig kvinna fick då föras till sjukhus sedan hon fått ett föremål i bakhuvudet.

Vid 13-14-tiden på söndagen blev det stökigt vid Gullmarsplans tunnelbanestation i Stockholm. Två tåg blev stående på perrongen sedan någon dragit i nödbromsen.

Supportrar som var på väg till fotbollsmatchen mellan Hammarby och AIK strömmade in på perrongen. I tumultet som uppstod skadades flera poliser. Polisen har rubricerat det som våldsamt upplopp.

En 82-årig kvinna skadades även vid tunnelbanestationen, enligt en anmälan till polisen. Hon ska ha fått något sorts föremål i bakhuvudet.

– Hon började blöda och fick åka till sjukhus. Det är anmärkningsvärt om en dam i den åldern inte kan åka i lugn och ro, säger Lars Byström på Stockholmspolisen.

LÄS MER: Fotbollsfansens beteende är oacceptabelt

Polisen har skrivit om händelsen på sin webbsida och uppmanar vittnen att höra av sig.

– Det kanske gör att folk är mer villiga att höra av sig till oss om de har filmer eller information om händelsen, säger Lars Byström.

Polisen håller också på att gå igenom övervakningsfilmer från tunnelbanestationen. "Målet är att identifiera och lagföra de personer som begått brottsliga handlingar", skriver de på sin webbsida.

– Vi hade nästan 300 poliser igång, så det är något som brister när det blir den här typen av uppträdande, säger Lars Byström.

LÄS MER: Broderns rörande text: "Klacken önskar vår älskade Erik död"

Om du har information eller har filmat händelsen uppmanar polisen att du hör av dig på telefon 010-56 408 18 eller mejlar till [email protected].

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset