Den 85-åriga kvinnan lämnade efter sig tio miljoner i kontanter när hon dog – men alla sedlar hade klippts i småbitar. Nu tror polisen att hon gjort det med flit – för att hämnas på sina arvingar.

Den äldre kvinnan hade bara hunnit bo fem dagar på ett seniorboende i Österrike innan hon plötsligt gick bort. När ansvariga för boendet gick in i kvinnans lägenhet efter hennes död – fick de sig en chock. 

På den avlidna damens säng låg en prydlig konfettihög av sönderklippta 100- och 500-eurosedlar. Totalt hade hon förstört runt 950 000 euro i kontanter, skriver Kurirer

►LÄS MER: Satsade 50-lapp – vann 111 miljoner

Polisen kunde först inte hitta någon förklaring till varför kvinnan förstört pengarna, men utredarna kom senare fram till teorin att hon förstört pengarna avsiktligt – för att straffa sina arvingar. 

Arvingarna kan dock vara lugna. Österrikes riksbank har nämligen bestämt sig för att ersätta hela summan med nya sedlar.

– Om kvinnans plan var att ingen skulle få ärva pengarna så misslyckades hon, säger en utredare till Wien-tidningen Kurirer.

► LÄS MER: Kvinna hittade 85 000 i sopsäck – får behålla pengarna

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset