Nu hoppas polisen att de kan säkra spår som leder till att de misstänkta tjuvarna grips.
Nu hoppas polisen att de kan säkra spår som leder till att de misstänkta tjuvarna grips.

Den 87-åriga kvinnan anade oråd när två okända män trängde sig på. Därför bjöd hon männen på varsitt glas vatten i hopp om att säkra fingeravtryck och dna. Mycket riktigt misstänks männen för att ha försökt stjäla från kvinnan, rapporterar Skånska dagbladet.

Det var på tisdagseftermiddagen som kvinnan i Malmö fick ett samtal av en man som sa att han jobbade med tv-service. Mannen förklarade att han behövde komma förbi hennes bostad för att åtgärda problem med antennsignalerna.

LÄS MER: Ex-kriminell: Jag tömmer ditt konto på 90 sekunder

När det några timmar senare ringde på dörren släppte den 87-åriga kvinnan in en okänd man. Men när hon upptäckte att ytterligare en man befann sig i bostaden blev hon misstänksam. När hon bad dem att gå dröjde de sig kvar och ska även ha frågat om vatten.

– Den äldre damen såg att männen inte hade några handskar och hällde upp vatten. Sedan ställde hon undan glasen. Nu har glasen hämtats för teknisk undersökning, säger Lars Förstell, presstalesman vid Malmöpolisen, till Skånska dagbladet.

Efter att männen lämnat lägenheten var flera lådor utdragna men det är oklart om de fick med sig något. En anmälan om försök till grov stöld är upprättad.

Männen ska enligt signalementet ha varit i 30-35-årsåldern, den ena runt 165 centimeter lång och den andra cirka tio centimeter längre.

LÄS MER: Akta dig för inbrottstjuvarna när du reser bort – här är deras knep

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset