En Tuk-tuk. Bilden har ingenting med händelsen att göra.
En Tuk-tuk. Bilden har ingenting med händelsen att göra.

En nio månader gammal bebis avled utanför Indiska Delhi den 29 maj. Detta efter att män som anklagas för att ha gruppvåldtagit barnets mamma kastade bebisen från en så kallad Tuk-tuk.

Den 29 maj avled en nio månader gammal bebis i Gurgaon, en stad 30 kilometer söder om den indiska staden Delhi. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP.

LÄS MER: Indiens HD: Dödsdömda våldtäktsmännen ska dö

Enligt polis ska bebisen ha avlidit efter att hon kastats från en körande Tuk-tuk av män som gruppvåldtog barnets mamma. Bebisen ska ha avlidit av skadorna.

”Vi förhör flera människor och kan förmodligen komma längre i fallet idag, vilket innebär att gripanden förhoppningsvis kan göras”, sa Gurgaons poliskommisionär Sandeep Khirwar till AFP tidigare under tisdagen.

Kvinnan som blev utsatt för attacken ska ha uppgett till polis att hon och barnet hoppade på en Tuk-tuk runt midnatt den 29 maj för att resa till kvinnans föräldrar. Två män, inklusive föraren, ska då redan ha befunnit sig i fordonet.

LÄS MER: Sex män misstänks för mord efter gruppvåldtäkten i Indien

Indien stärkte sina lagar mot sexualbrott efter den globala ilska som riktades mot landet efter att en kvinna gruppvåldtogs till döds 2012. Men som AFP skriver har Indien fortfarande ett stort problem med våldtäkter. Bara i huvudstaden New Delhi anmäldes 2 199 våldtäkter 2015, i genomsnitt sex varje dag. Totalt 40 000 våldtäkter anmäls varje år, men mörkertalet är stort eftersom offren inte litar på polisen och är rädda för att stigmatiseras.

Bara Harayna, delstaten Gurgaon ligger i, har två grova sexualbrott uppmärksammats under den senaste tiden, utöver händelsen den 29 maj. Tidigare i maj greps en man misstänkt för att ha kidnappat, våldtagit och mördat sin ex-flickvän. Mannen ska ha krossat kvinnans huvud med tegelstenar för att senare köra över henne. I ett annat fall upptäckte polis att en 10-årig flicka var gravid efter misstänkta övergrepp från sin styvfar.

LÄS MER: Dömd för indiska bussvåldtäkten i tv-intervju: Tjejer mer ansvariga än killar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset