Har du inte hunnit handla dina julklappar än finns det flera webbutiker där du kan beställa bara några dagar innan jul och ändå hinna lägga klapparna under granen.
Har du inte hunnit handla dina julklappar än finns det flera webbutiker där du kan beställa bara några dagar innan jul och ändå hinna lägga klapparna under granen.

Är det dan före dan före dopparedan och fortfarande tomt under granen? Lugn. Det finns flertal webbutiker där du kan beställa dina klappar så sent som 22 december – och ändå hinna få dem innan jul. Metro listar några.

Om du inte hunnit handla och det bara är några dagar kvar till jul finns det fortfarande chans att fixa klapparna. Det finns ett flertal webbutiker där det går att placera ordern den 22 december och få det levererat innan julaftons morgon.

Många butiker reserverar sig däremot för problem hos leverantörerna och för boende på Gotland och norr om Sundsvall gäller det i många fall att beställa klapparna några dagar tidigare än övriga Sverige.

LÄS MER: Bakgrunden till jultraditioner: Då kom tomten till Sverige

Beställ senast den 22 december:

Coolstuff
Ordrar som kommer in före klockan 13.00 på arbetsdagar skickas samma dag. Coolstuff utlovar leverans innan jul om beställningen läggs senast den 22 december klockan 13.00, under förutsättning att Posten har en dags leveranstid till din bostadsort.

Netonnet
Sista beställningsdag för ordrar från Netonnet är den 20 december för samtliga postorter. Bor man däremot inte norr om postnummerområde 82 och på öar utan broförbindelse går det även att beställa så sent som 22 december klockan 12.00.

Siba
Hårda klappar från Siba måste beställas senast den 22 december klockan 22.00 för leverans innan jul. Garantin gäller för fraktsätten postpaket och brev. För att boende på Gotland och personer som bor på orter med postnummer som börjar på 82 och uppåt ska få sina paket innan jul ska paketen däremot beställas senast den 19 december klockan 14.00.

Bokus
Krisar det ordentligt med julklappshandeln kan du från Bokus kan du få dina böcker hemskickade nästkommande vardag, under förutsättning att du betalar 25 kronor för snabb frakt, vilket gör att du kan beställa den 22 december. Däremot tar det vanligen upp till tre vardagar för leverans till postnummerområde 62 samt 89-98.

Adlibris
Alla varor där Adlibris garanterar leverans innan jul är märkta med en grön bock samt tid och datum för när beställningen senast måste göras, vilket gör att det är upp till kunden att hålla ett extra öga öppet. En garanterad leverans innan jul är däremot beräknat på att kunden väljer att betala snabbfrakt på 25 kronor. Generellt gäller leverans vardagen efter om ordern läggs senast 15.00 om snabbfrakt väljs.

Nelly
Produkter från Nelly.com måste beställas före den 22 december klockan 12.00 för att klapparna ska kunna ligga under granen.

Parfym.se
För en väldoftande jul går det bra att vara ute sent om beställningen görs från parfym.se. Här kan du nämligen beställa dina klappar så sent som den 22 december klockan 13.00.

Eleven
Beställer du den 22 december från Eleven borde du hinna få dina paket innan jul eftersom företaget har som regel att skicka ordern så du har den nästkommande vardag.

Boozt.com
För att paket från Boozt.com ska ha en chans att hamna i tomtens säck i tid måste ordern placeras senast den 22 december klockan 8.00.

LÄS MER: Så pyntar du julen 2016

Beställ senast 21 december:

Discshop
För mindre klappar ska sista beställningen på Discshop läggas den 21 december klockan 16.00. Tänker du däremot lägga ett större paket under granen så beställningen läggas senast den 19 december klockan 16.00.

Gant
Gant ska beställningen göras senast den 20 december. Storstadsbor kan däremot lägga sin Gant-beställning en dag senare, den 21 december, och ändå få paketet innan jul.

Dressman
Ska pappa eller morfar hinna få sin skjorta till jul måste de mjuka klapparna från Dressman beställas senast den 21 december.

Stayhard
Här måste paketen beställas senast den 20 december för leverans norr om Sundsvall samt till Gotland. För övriga Sverige kan beställningar göras så sent som den 21 december.

Lagerhaus
Senast den 21 december ska ordern till Lagerhaus vara inne för att du ska hinna få dina julklappar i tid. För boende på Gotland samt för boende på postorter med nummer över 82 måste beställningen däremot göras senast den 20 december.

LÄS MER: Här är tv-julens höjdpunkter

Beställ senast den 20 december:

Cdon
Utlovar leverans innan jul för speciella varor som är märkta med en julklappssymbol. Normal leveranstid för lagerhållna varor är upp till fem arbetsdagar. För att du ska kunna lägga ditt paket under granen behöver du beställa innan sista beställningsdatum den 20 december klockan 23.59. För postnummer som börjar på 63, 82 samt 85-98 gäller sista beställningsdag den 18 december klockan 23.59.

Teknikproffset
Klappar från Teknikproffset ska beställas senast den 20 december klockan 12.00 om paketen ska levereras av DHL och den 21 december klockan 21.00 om paketen delas ut av Posten.

Stor&Liten
Nätbutiken Stor&Liten erbjuder leksakssugna julklappshandlare leverans innan jul om ordern görs senast den 20 december klockan 23.59.

Stadium
Stadium utlovar leverans innan julafton om ordern läggs senast den 20 december.

Tretti
För mindre ordrar, där beställningen kan skickas i paket, är sista beställningsdag på Tretti den 20 december klockan 23.59 för paket till Norrland. För leverans innan jul till övriga Sverige kan sista beställningen läggas den 21 december klockan 16.00.

H&M
Klädbeställningar från H&M ska läggas senast den 20 december för att paketet ska levereras lagom till jul.

Ellos
Paket från Ellos ska beställas senast den 21 december för att vara garanterad leverans innan jul, vilket gäller varor som finns i lager och de varor som är märkta med ”post”. Boende norr om Sundsvall och på Gotland måste däremot beställa sina klappar en dag tidigare än så, den 20 december.

LÄS MER: Så svenska är våra svenska traditioner

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset