På gården i danska Næstved levde 90 hundar i sin egen avföring. Efter en räddningsinsats är nu många av hundarna redo för nya ägare. ”Det stank av dem, säger en djurskyddsarbetare.”

Det var förra måndagen som det vid en kontroll upptäcktes att ett nittiotal hundar hälls i en lada med minimal uppsyn. De flesta var av rasen cocker spaniel men även andra mellanstora och stora hundar  fanns i ladan.

Enligt Dyrens Beskyttelse i Danmark som fått ta hand om hundarna är det det största vanvårdsfallet någonsin när det gäller hundar i Danmark.

– De har avföring överallt och det sitter så mycket i pälsen att de måste trimmas, säger Sofie Yderstrade som är talesperson för Dyrens Beskyttelse till TV Øst.

Efter en enorm insats som också krävt extra hjälp från frivilliga har nu hundarna börjat återhämtat sig och är snart redo för nya ägare. En hund har fått ett öga borttaget, många har krävt tandvård och behandlats för navelbråck.

Enligt Dyrens Beskyttelse har många hundarna aldrig fått någon sorts träning eller uppfostran och kommer därmed behöva en tålmodig ägare. Det har inte avskräckt potentiella adoptivhussar och mattar att höra av sig. 

Susan Jørgensen har på onsdagen mött hunden Ally, som hon hoppas ska bli familjens nya medlem. 

– Hon har fångat mitt hjärta. Jag har bestämt mig, säger hon till TV Øst.

En 31-årig kvinna har erkänt att det är hon som varit ägare till hundarna. Polisen ska utreda vad som har hänt och vilket brott kvinnan eventuellt ska åtalas för.

Den som vill adoptera en hund kan höra av sig till Dyrens Beskyttelse. Om det även är möjligt för svenskar att adoptera är däremot oklart.

LÄS MER: Här bodde 25 hundar i mörker och avföring

Dyrens Beskyttelse
Dyrens Beskyttelse
Dyrens Beskyttelse
Många av hundarna har efter rakning, tvätt och veterinärbesiktning blivit redo för nya ägare.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset