Läkarna kunde efter en röntgenundersökning konstatera att 92-åringen burit ett foster i magen under mer än 60 år. Bilden har inget med artikeln att göra.
Läkarna kunde efter en röntgenundersökning konstatera att 92-åringen burit ett foster i magen under mer än 60 år. Bilden har inget med artikeln att göra.

En läkarundersökning visade vad som låg bakom den 92-åriga kvinnans höftsmärtor.

Estela Meléndez har burit ett mumifierat foster i sin mage under mer än 60 år, rapporterar BBC Mundo. Den osannolika upptäckten gjordes under en vanlig rutinkontroll på sjukhuset.

Det var under tisdagen som chilenskan Estela Meléndez föll och slog sig hårt i höften. Väl på sjukhuset i Valparaiso gjordes en röntgenundersökning och läkarna kunde konstatera att hon burit ett dött foster i sin mage under alla år. Fostret vägde nästan två kilo och ska ha blivit 30 veckor gammalt. Men redan flera decennier tidigare ska hon ha blivit opererad på samma sjukhus, utan att läkarna upptäckt vad hon bar i magen.

– Då sa de att hon hade cancer och opererade henne. Men de sa aldrig till henne att hon hade en bebis i magen, berättar hennes yngre bror Luis för BBC Mundo.

►LÄS MER: Kvinna trodde hon var gravid – hade 4-kilos tumör i magen

Han är övertygad om att sjukhuset visste om att hon bar ett foster i magen men att de inte ville göra något åt saken. Enligt brodern ska tyngden från fostret gjort att Estela Meléndez ena ben blivit kortare än det andra. Hon ska även ha blivit tvungen att kissa liggandes och ofta haft ont i höfterna. 

På grund av Estela Meléndez höga ålder och sköra tillstånd har läkarna än så länge avvaktat med att operera kvinnan. Sjukvården utreder nu hur de ska tillväga för att avlägsna fostret från hennes mage.

►LÄS MER: Gravida Jeanette hade cancer i ett år – utan att veta om det

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa