Bilden föreställer inte damen i artikeln.
Bilden föreställer inte damen i artikeln.

När hennes svenske vän hade varit på besök ville damen inte bli lämnad kvar själv på äldreboendet i norska Eidsvoll. Så hon lämnade rullatorn på parkeringen och följde med sin käresta till Sverige.

En 92-årig dam bestämde sig för att lämna ålderdomshemmet i norska Eidsvoll, och åka på kärleksresa med sin 87-årige svenske vän.

När personalen letade efter henne hittade de bara hennes övergivna rullator på parkeringen utanför, skriver eub.no.

– Det är egentligen en rörande kärlekshistoria. Tänk att kunna åka på kärleksresa när man har passerat 90 år. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Janka Holstad som jobbar på hemmet.

Grep rånare – genom att bevaka stans alla damer med rullator

Förhållandet med den snäppet yngre svenske mannen startade långt innan damen bosatte sig på hemmet i Norge, och han har flera gånger kört dit för att hälsa på henne. När han förra fredagen kom förbi bestämde sig damen för att följa med tillbaka till Sverige, utan att meddela personalen, vilket gjorde att de kontaktade polisen.

– Vi visste först inte var hon var, och när patienter försvinner meddelar vi alltid polisen, så också denna gång. Vi har varit i dialog med henne. Hon är inte i akut behov av mediciner och hon har det bra, säger Janka Holstad.

Damen har inte gjort något fel genom att lämna hemmet oannonserat, trots att personalen gärna hade sett att hon meddelade sina resor lite bättre.

– Vi räknar med att hon kommer tillbaka till helgen, säger Janka Holstad.

Juma flydde ensam från Afghanistan – fotbollslaget blev hans familj

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset